Urban Life Health Centre

Vandaag de dag wordt er steeds meer van je gevraagd. Beter presteren in minder beschikbare tijd, veel vergaderen, deadlines halen, targets binnenslepen, wegwerken van de mail, sociale netwerken bijhouden en ga zo maar door. Een constant stijgende werkdruk heeft zijn weerslag op steeds minder beschikbare prive-tijd. Deze uitdagingen waarvoor je als mens nu en in de toekomst komt te staan, vereisen een grote vitaliteit en mentale gezondheid & innerlijke veerkracht om alle uitdagingen die op het werk en prive het hoofd te kunnen bieden.


Stress bronnen op het werk en privé zijn de belangrijkste oorzaak van de afgenomen mentale gezondheid en kunnen leiden tot psychische- en fysieke klachten en uiteindelijk tot ziekte, zoals burn-out en stress relateerde ziekten, zoals astma, vetzucht, hoge bloeddruk, hart ziekte, kanker, alzheimer en immuunziekten.

Balans

Balans daarin vinden is een dagelijks terugkomende strijd. De sleutel tot succes, zowel in het werk als in het prive leven is vitaliteit.  Levenskracht is de letterlijke vertaling van vitaal zijn. Vitaliteit is de volle energie en kracht hebben om te ondernemen om zo de bevlogenheid van het leven te proeven.

Gezonde spanning

Vitaliteit is beste vergelijkbaar met een pijl en boog. Het uitrekken van een boog geeft de gewenste spanning en de pijl de energie, nodig om zijn doel te bereiken. Zonder energie in de boog komt de pijl nergens. Span je de boog te ver of vergeet je hem te ontspannen, dan verliest hij zijn veerkracht of breekt zelfs. De juiste wijze hoe met de pijl en boog om te gaan geeft optimaal resultaat.

Ook een eigen gratis shop?