Bewaren en zetten

Tips van Tries:

* Hoeveel heb je nodig: voor 1 kopje thee is ongeveer 2 gram losse thee nodig. Dus als je net als ik graag uit een mok of groot theeglas drinkt, pak dan 3 gram. Zet je liever een hele pot thee? Dan kun je voor een gemiddeld grote pot uit gaan van 10 gram. Alles natuurlijk naar gelang je eigen smaak! Ga voor kruidenthee uit van 5 gram (eetlepel) per halve liter.

* Nog zoiets; hoelang moet je de thee laten trekken? Wat mij betreft beslis je de sterkte van je thee helemaal zelf! Iedereen heeft daar zo zijn/haar voorkeur voor, toch? Maar om je wat richtlijnen mee te geven: voor rooibos en zwarte thee geeft 4 tot 5 minuten het optimale resultaat en voor groene en witte thee is dit 2 tot 3 minuten. Kruidenthee verschilt per soort maar mag over het algemeen tussen de 2 en 5 minuten trekken in kokend water.             

* Zorg er voor dat er voldoende ruimte is voor de theeblaadjes in het thee-ei, zeefje of zakje. De theebladeren zetten namelijk uit door het gekookte water en hebben deze ruimte nodig voor de optimale smaakontwikkeling.

* Door de thee op de juiste manier te bewaren kun je de smaak en geur optimaal behouden. Thee is in gesloten verpakking ten minste houdbaar tot 2 jaar na opening.

* Het beste resultaat krijg je als je water gebruikt van rond de 85 à 90 graden Celcius.

* Bewaar de thee op een donkere en droge plek.

* Sluit het zakje steeds goed af.

* Schep de thee met een schone (thee)lepel in een thee-ei, zeef of zakje.

Gastenboek

  • 18-10-2018 - Hoi zie dat je veel aparte thee soorten hebt maar...  lees meer
  • 16-07-2018 - Afgelopen zaterdag voor het eerst in mn leven, bolusthee gedronken,...  lees meer
  • 16-06-2016 - You did it! GAAF!

    Ik kom beslist een keer een...  lees meer
Plaats een bericht
© 2015 - 2019 Thee van Tries | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?