Verhaaltje over thee

We kennen allerlei soorten thee, bijvoorbeeld groene, witte, rooibos en de gewone zwarte thee. Om je een klein beetje wegwijs te maken zal ik hieronder een korte uitleg geven van de kenmerken van enkele soorten die in deze webwinkel te krijgen zijn.

 

ZWARTE THEE

Zwarte thee is gemaakt van de bladeren van de camellia sinensis. Door de zwaardere oxidatie is deze thee sterker in smaak en bevat meer cafeïne dan lichter geoxideerde soorten zoals de groene thee. Door de fermentatie (dat is een biochemische reactie) van de bladeren wordt de kleur zwart. In tegenstelling tot de andere theesoorten behoudt de zwarte thee zijn smaak gedurende meerdere jaren. Het is nog steeds de meest populaire theesoort op aarde, met name in het westen. Zwarte thee heeft, ondanks dat het geen looizuur en minder antioxidanten dan andere soorten bevat, een positief effect op onze cholesterol en het bevat stofjes die het risico op hart- en vaatziekten kunnen verlagen.

 

GROENE THEE

De groene thee is nog niet zo heel lang bekend hier bij ons in het westen. Ook deze variant wordt gemaakt van de bladeren van de camellia sinensis, net als de zwarte thee. Bij de groene thee worden alleen de jonge blaadjes geplukt en deze ondergaan een minimale fermentatie tijdens productie. Het bevat krachtige antioxidanten die een positief effect kunnen hebben op o.a. hart- en vaatziekten en infarcten. Tevens is het goed voor je immuunsysteem en voorkomt groene thee een slechte adem. Niet voor niets wordt deze thee al circa 5000 jaar in China gedronken en toegepast als geneeskrachtig middel.

 

WITTE THEE

Witte thee is een kostbare theesoort die getrokken wordt van de eerste jonge knoppen van de camellia sinensis. Deze knoppen worden geplukt binnen de eerste 48 uur dat ze zijn gevormd. Doordat deze theesoort het minst wordt bewerkt in het productieproces, blijven de meeste gezonde stoffen behouden. Het is dus een erg gezonde thee en o.a. goed voor de botten, het immuunsysteem, het gebit, de huid en het verlaagt de bloeddruk. Deze thee is zacht en bloemig van smaak.

 

ROOIBOS

Rooibos is een naaldvormige plant uit de vlinderbloemfamilie die voorkomt in Zuid-Afrika. De bladeren worden geplukt, gestampt en daarna ter oxidatie in de zon gelegd en krijgen hierdoor de roodbruine kleur. Er zit bijna geen cafeïne en tannine in waardoor deze thee niet zo bitter smaakt. Rooibos bevat bovendien een aantal antioxidanten zoals vitamine C, calcium en ijzer. Het zou mogelijk goed zijn voor kwalen als hooikoorts, astma en eczeem en werkt ook nog eens rustgevend.

 

KRUIDENTHEE

Kruidenthee is eigenlijk geen thee want het wordt niet gemaakt van de theeplant maar van verschillende kruiden , bloemen en specerijen. Van oudsher worden er allerlei soorten geneeskrachtige kruidentheeën ontwikkeld die tegen verschillende kwalen en ziektes kunnen helpen, zonder bijwerkingen. Kruidenthee bevat geen looizuur, dus blijft altijd licht van kleur. Een kruidenthee komt het beste tot zijn recht als je het mengsel 8 à 10 minuten in een theepot laat trekken.

Gastenboek

  • 18-10-2018 - Hoi zie dat je veel aparte thee soorten hebt maar...  lees meer
  • 16-07-2018 - Afgelopen zaterdag voor het eerst in mn leven, bolusthee gedronken,...  lees meer
  • 16-06-2016 - You did it! GAAF!

    Ik kom beslist een keer een...  lees meer
Plaats een bericht
© 2015 - 2019 Thee van Tries | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?