Clonette Dolls
De iconische, plastic ‘kitsch’ poppen hebben we in diverse maten en sprekende kleuren. De gestreepte modellen zijn juist mooi ingetogen en ontstaan uit een mix van twee kleuren omdat ze als tussendoor product tijdens de overgang van de ene naar de andere kleur dienden tijdens het productieproces van voornamelijk huishoudelijke artikelen. De grotere modellen maken zelfs een piepend geluid wanneer je er in knijpt.

Traditioneel werden deze Afrikaanse poppen uit hout gesneden of gemaakt uit (resten) van stof. Deze plastic pop, bekend als Clonette was de eerste industrieel geproduceerde Afrikaanse pop en ze zijn daar nog steeds op de markten te vinden. In Ghana vullen de kinderen de pop met water en beleven ze grote waterpret…en ze piepen dan nog beter!

In de afgelopen jaren is de pop uitgegroeid tot een design-icoon in Frankrijk en daarbuiten, en zien we haar regelmatig in de magazines. De Clonette Dolls of Dei Dei Dolls worden vanwege die populariteit inmiddels in diverse landen en uitvoeringen (na)gemaakt. Het is gewoon een perfect decoratief item of… een eenvoudig leuk speeltje.

Vanwege het ‘piepje’ zijn deze poppen niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar.

Clonette via The painted blackbird.jpg

        

Clonette afrika.png

  

 • Clonette Doll
  Clonette Doll

  Clonette of Dei Dei Doll. Diverse maten en kleuren. Informeer telefonisch of per mail naar de huidige voorraad en prijs van deze afrikaanse popjes,

 • Clonette Doll - gestreept assorti
  Clonette Doll - gestreept assorti

  Clonette doll gestreept 20 cm hoog, piepgeluid,

  € 12,50
© 2012 - 2018 Stippekip | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel