Pfalz

85 Kilometer wijngenot

De Pfalz kent nogal wat superlatieven. Het heeft bijvoorbeeld het grootste wijnfeest ter wereld in Bad Dürkheim, evenals de eerste en bekendste wijnroute van Duitsland, de Deutsche Weinstraße.

Over een lengte van 85 kilometer verbindt die wijnroute 130 wijndorpen tussen Bockenheim en Schweigen aan de grens met de Elzas. De Pfalz zelf is met ruim 23.000 hectare wijngaard het op een na grootste Duitse wijnbouwgebied. Het is onderverdeeld in de Bereiche Mittelhaardt-Deutsche Weinstraße en Südliche Weinstraße. 

In het door het Pfälzerwald begrensde en beschutte gebied ligt de nadruk op klassieke druivenrassen, met voorop de Riesling. De koning van de witte wijnen is in de Pfalz de onbetwiste nummer 1 met een aanplant van ruim 5000 hectare. Daarnaast zijn Weiß- en Grauburgunder sterk in opkomst. Verder behoren o.a. Silvaner, Müller-Thurgau, Scheurebe, Gewürztraminer, Kerner en Morio-Muskat tot het veelzijdige witte wijnaanbod van de Pfalz.

Rode wijnen worden steeds belangrijker. Zo zijn er tintelfrisse rosés van Portugieser en fruitige van Spätburgunder. Een typisch succesverhaal voor de Pfalz is de donkere Dornfelder met zijn zuidelijke trekje, een wijn die sinds einige furore maakt. Iets vergelijkbaars geldt voor de steeds vaker aangeplante kruising Regent. Ondertussen produceert 40 procent van de wijngaarden tussen Haardt en Rijn rode wijn. De Pfalz is daarmee het grootste Duitse gebied voor rode wijnen.

Dat men in de Pfalz bijzonder graag en veel feest viert, is bekend. Het seizoen van de wijnfeesten begint met het Mandelblütenfest (Amandelbloeifeest) in Neustadt-Gimmeldingen en eindigt pas wanneer Sint Martinus in november tijdens het Martinus-Weinfest in het naar hem genoemde dorp zijn mantel deelt. Bij zo veel wijnfeesten raak je als bezoeker makkelijk het overzicht kwijt. Daarom een aanbeveling: de Erlebnistag Deutsche Weinstraße, altijd in het laatste weekeinde van augustus. De wijnroute is dan autovrij en biedt 85 kilometer lang ontspanning en genoegen. Overal is te merken dat de Pfalz en de Elzas buren zijn, zeker wat betreft de voorliefde voor lekker eten. Langs de Deutsche Weinstraße hebben zich intussen sterrenkoks gevestigd die succesvol met de regionale keuken experimenteren en een bezoek meer dan waard zijn.

De Pfalz heeft ook heel veel bezienswaardigheden in huis. Een bezoek aan Bad Dürkheim, Neustadt en Landau is een must, evenals aan pittoreske wijndorpen als St. Martin, Rhodt en Gleiszellen. Burchten en burchtruïnes lokken bij Freinsheim, Deidesheim en Annweiler am Trifels, terwijl ook het afgelegen maar betoverende Zellertal een omweg waard is. Wie bij Eschbach naar de Madenburg klimt, een van de mooiste burchtruïnes in het land, en vervolgens naar beneden richting Rijnvlakte kijk, ziet intens groene rijkdom zo ver het oog reikt.

copyright: Deutsches Weininstitut

Ontdek onze wijnproeverijen!

Zowel thuis als op locatie vanaf 8 tot 100+ personen. Vanaf 15 euro p.p. incl. wijn en bijpassende hapjes. Vraag aan REIN een offerte op maat en heb samen met je familie, je zakelijke relaties, of gewoon met je leukste vrienden en vriendinnen een onvergetelijke ervaring! Klik op de foto voor een paar leuke proeverijsuggesties....

Vragen?

Wil je graag weten hoeveel en welke wijnen REIN op voorraad heeft of gewoon een goed advies hebben over wat je bij welk gerecht moet drinken of andersom? Wellicht je wijnkelder eens lekker updaten? Gewoon even bellen met Rein. Dat vindt híj ook leuk! Onder de 10 euro per fles moet sowieso lukken en dan heb je ook écht iets bijzonder lekkers. Grote gezelschappen op bezoek? Over onze literflessen witte en rode partywijn krijgen we niets dan complimenten! Voorproeven kan ook bij jou thuis en is gratis. Wel even telefonisch een afspraak maken. De meest actuele informatie vind je trouwens ook op facebook/reinznwein

+316 27 05 3118

Dekzwabber Diner van 7 september 2019

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, tekst

https://www.facebook.com/events/506742970074594

Van harte welkom! Rein z'n Proeflokaal, Delistraat 26 b, 3072 ZK Rotterdam-Katendrecht (Op maandag gesloten.) 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Vraag hier de actuele prijs- en bestellijst aan!

reinznwein@outlook.com of bel hem gewoon even op 0627053118

© 2017 - 2020 REIN z'n WEIN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?