Nahe

Juweeltje in het zuidwesten

Aan de Nahe wachten de bezoeker zacht groen, romantische rivierdalen en dramatische rotsformaties. Gastvrije wijnboeren zorgen er voor een diversiteit aan wijnen.

Het wijngebied aan de Nahe en zijrivieren Glan en Alsenz kan bogen op een traditie van 2000 jaar. Dankzij de beschutting tegen koude winden door de hoge Hunsrück zorgen milde temperaturen en veel zonneschijn voor een uitstekend klimaat om wijnbouw te bedrijven in het regenarme en zonnige dal. Op zo’n 4000 hectare gedijen hier druiven als Riesling, Rivaner en Silvaner.

Ook de diverse Burgundersoorten (pinots), Kerner, Scheurebe, Portugieser en Dornfelder voelen zich er thuis. Lieveling van de wijnboeren is de finesserijke Riesling die een kwart van aanplant voor zijn rekening neemt.

Een letterlijk bewogen geologisch verleden heeft de Nahe een grote variatie aan bodems opgeleverd. De wijnstokken staan er op leisteen, vulkanisch porfier, löss of leem. Dit maakt een veelzijdig aanbod aan druivenrassen en wijnstijlen mogelijk.

Aan de Nahe is altijd wat te doen. Bij een swingend jazzfeest op de binnenplaats van een wijgoed, bij een feestelijke wijn-spijsavond of bij een stevige hap na het wandelen betoont de Nahewijn zich keer op keer als een goede begeleider. Ook op het gebied van welzijn heeft de Nahe naam gemaakt. Bad Kreuznach, Bad Münster am Stein en Bad Sobernheim zijn geliefde plaatsen voor ontspanning, Gasten genieten er niet alleen van het geneeskrachtige zoute bronwater, maar ook van sauna, modderbad, heilzame kuren of vinotherapie.

Een goede indruk van het wijnbouwgebied krijg je met de auto langs de  idyllische Naheweinstraße of op de fiets langs de Naheradweg. Voor wandelaars is er de prachtige, bijna 100 kilometer lange Weinwanderweg Rhein-Nahe in het natuurpark Soonwald-Nahe an. Bad Kreuznach met zijn historische brughuizen en talrijke herinneringen aan de Romeinse tijd is altijd een uitstapje waard. Het romantisch in een dal gelegen Bad Münster am Stein-Ebernburg is bekend om zijn middeleeuwse markt, burcht en ridderspelen. Wie eens een keer een blik vanaf de Rotenfels geworpen heeft – de hoogste steile rotswand ten noorden van de Alpen in Duitsland – weet waarom de mensen hier trots om hun streek zijn.  

De Nahewijn kun je ook prima leren kennen bij een van de vele wijnfeesten langs de Naheweinstraße, die overwegend aan het eind van de zomer plaatsvinden. Wie hem fonkelend  in het glas heeft, maakt kennis met de fijnste smaaknuances als fris fruit, fijne zuren, minerale tonen en een rijk aroma. Geen wonder dat Nahewijn een aanrader onder kenners is, een juweel uit het zuidwesten.

copyright: Deutsches Weininstitut

Ontdek onze wijnproeverijen!

Zowel thuis als op locatie vanaf 8 tot 100+ personen. Vanaf 15 euro p.p. incl. wijn en bijpassende hapjes. Vraag aan REIN een offerte op maat en heb samen met je familie, je zakelijke relaties, of gewoon met je leukste vrienden en vriendinnen een onvergetelijke ervaring! Klik op de foto voor een paar leuke proeverijsuggesties....

Vragen?

Wil je graag weten hoeveel en welke wijnen REIN op voorraad heeft of gewoon een goed advies hebben over wat je bij welk gerecht moet drinken of andersom? Wellicht je wijnkelder eens lekker updaten? Gewoon even bellen met Rein. Dat vindt híj ook leuk! Onder de 10 euro per fles moet sowieso lukken en dan heb je ook écht iets bijzonder lekkers. Grote gezelschappen op bezoek? Over onze literflessen witte en rode partywijn krijgen we niets dan complimenten! Voorproeven kan ook bij jou thuis en is gratis. Wel even telefonisch een afspraak maken. De meest actuele informatie vind je trouwens ook op facebook/reinznwein

+316 27 05 3118

Dekzwabber Diner van 7 september 2019

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, tekst

https://www.facebook.com/events/506742970074594

Van harte welkom! Rein z'n Proeflokaal, Delistraat 26 b, 3072 ZK Rotterdam-Katendrecht (Op maandag gesloten.) 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Vraag hier de actuele prijs- en bestellijst aan!

reinznwein@outlook.com of bel hem gewoon even op 0627053118

© 2017 - 2020 REIN z'n WEIN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?