Franken

Bocksbeutel en records

De Bocksbeutel is het handelsmerk van wijn uit Franken. Al meer dan 1200 jaar wordt die met name langs de Main geproduceerd.

Het Frankische wijngebied wordt begrensd door de Rhön in het noorden, het Steigerwald in het oosten, het Tauberdal in het zuiden en de Spessart in het westen. De Frankische wijnboeren telen hun druiven op ruim 6000 hectare wijngaardland. Op de mosselkalk- en keuperbodems gedijt vooral de Silvaner optimaal. Hij is het uithangbord van de Frankische wijnbouw. De aromatische Müller-Thurgau, het meest geteelde druivenras in Franken, wordt door jonge wijnboeren op een eigentijdse manier verwerkt en beleeft daardoor een renaissance. Het aandeel witte wijn bedraagt zo’n 80 procent, waarbij behalve  Silvaner en Müller-Thurgau ook de regionale specialiteit Bacchus van grote betekenis is.

Middelpunt van Franken is de barok- en festivalstad Würzburg met zijn  Residentie en middeleeuwse vesting Marienberg. En met beroemde wijngaarden als de Würzburger Stein, een van Goethes lievelingswijnen. De traditierijke Würzburgse wijngoederen nodigen uit tot een bezichtiging van hun uitgestrekte kelders en imposante architectuur. De combinatie van Frankische topwijnen en fijne keuken met de Würzburgse Barokfeesten is een perfecte.

De Franken zijn trots op hun rijke geschiedenis waarmee je op een reis door het wijngebied om de haverklap in aanraking komt. Ook in de kleinere wijnstadjes en op het platteland zijn de Middeleeuwen zichtbaar aanwezig. In Miltenberg, Iphofen of Volkach bijvoorbeeld. Verdedigingsmuren, gevels, torens, straatjes en romantische binnenplaatsen zijn de ontdekking waard. Het Steigerwald is goed voor sfeervolle vakwerkidylle. In het oog vallen ook de vinotheken met hun uitgelezen wijnaanbod, evenals moderne wijnarchitectuur die op uiterst smaakvolle wijze stimuleert tot het genieten van wijn in stijl en getuigt van de dynamiek in Franken. Uitstekende gidsen in wijnland Franken zijn de Gästeführer Weinerlebnis Franken. Ze brengen je even charmant en vakkundig als fantasievol op het spoor van de Frankenwijn.

Door de Main-Radweg te volgen kun je per fiets het verloop van het wijnlandschap volgen. Dat van de betoverende Volkacher Mainbocht is zelfs vanaf een vlot te beleven. Tot de mogelijkheden behoren ook huifkartochten, terwijl panoramawegen een fascinerend zicht op het Frankische wijnlandschap bieden. Meehelpen bij de oogst zorgt helemaal voor een bijzondere belevenis. De Franken vieren het einde van de wijnoogst met de laatse vracht, waarbij de eerste nieuwe wijn geschonken wordt. Aansluitend vinden feesten met Federweißer plaats die het einde van een wijnfeestseizoen markeren dat al in maart begint. Bovendien weet men in Franken wijn, gastronomie en cultuur op een vindingrijke manier te combineren. Het veelzijdige aanbod voor genieters is goed voor een onvergetelijke wijnbeleving en opent nieuwe horizons.

De Frankische passie voor wijn is veelvuldig bekroond. Ieder jaar bewijzen de wijnboeren bij binnen- en buitenlandse competities telkens opnieuw de kwaliteit van hun wijnen die met hun levendigheid, frisheid en onmiskenbare smaak van het Frankische terroir weten te overtuigen.

copyright: Deutsches Weininstitut

Ontdek onze wijnproeverijen!

Zowel thuis als op locatie vanaf 8 tot 100+ personen. Vanaf 15 euro p.p. incl. wijn en bijpassende hapjes. Vraag aan REIN een offerte op maat en heb samen met je familie, je zakelijke relaties, of gewoon met je leukste vrienden en vriendinnen een onvergetelijke ervaring! Klik op de foto voor een paar leuke proeverijsuggesties....

Vragen?

Wil je graag weten hoeveel en welke wijnen REIN op voorraad heeft of gewoon een goed advies hebben over wat je bij welk gerecht moet drinken of andersom? Wellicht je wijnkelder eens lekker updaten? Gewoon even bellen met Rein. Dat vindt híj ook leuk! Onder de 10 euro per fles moet sowieso lukken en dan heb je ook écht iets bijzonder lekkers. Grote gezelschappen op bezoek? Over onze literflessen witte en rode partywijn krijgen we niets dan complimenten! Voorproeven kan ook bij jou thuis en is gratis. Wel even telefonisch een afspraak maken. De meest actuele informatie vind je trouwens ook op facebook/reinznwein

+316 27 05 3118

Dekzwabber Diner van 7 september 2019

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, tekst

https://www.facebook.com/events/506742970074594

Van harte welkom! Rein z'n Proeflokaal, Delistraat 26 b, 3072 ZK Rotterdam-Katendrecht (Op maandag gesloten.) 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Vraag hier de actuele prijs- en bestellijst aan!

reinznwein@outlook.com of bel hem gewoon even op 0627053118

© 2017 - 2020 REIN z'n WEIN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?