Ahr

Paradijs voor genieters

De Ahr is met een aanplant van ongeveer 560 hectare een van de kleinste Duitse wijngebieden. Van de steile hellingen langs de rivier komen vooral rode wijnen. Toch zijn het niet alleen de liefhebbers van een uitstekend glas rood die de weg naar het rode wijnparadijs van Duitsland weten te vinden.

De Romeinen wisten de klimatologische voordelen van het wild romantische Ahrdal al op hun waarde te schatten en plantten er de eerste druivenstokken aan. Vandaag de dag profileert het in het noorden van Rheinland-Pfalz gelegen Ahrdal zich als gebied voor rode wijn. Tot de specialiteiten van de streek behoort behalve de Spätburgunder als koning van de blauwe druiven ook de als even waardevol beschouwde Frühburgunder. Voor de bescherming van zulke kwalitatief hoogstaande rassen maakt Slow Food zich sterk.

Daarbij hoort ook het behoud van de spaarzame Frühburgunderwijngaarden door geëngageerde wijnboeren. De topwijnen van de Ahr kunnen alleen met grote inspanning geproduceerd worden. De wijnboeren moeten voor het beheer van hun wijngaard en voor de oogst vaak door rotsspleten de extreem steile hellingen beklimmen waarop soms maar een paar druivenstokken bij elkaar staan. De beloning voor het zware werk in de wijngaard komt in de vorm van topkwaliteit.

Dromerig kronkelt de Ahr in scherpe bochten door het bizarre rotslandschap richting de Rijn. Op de arme rotsen vleien zich de wijngaarden. Het zachte klimaat in het Ahrdal zorgt voor optimale condities voor de druivenstokken, mede omdat de overdag opgewarmde rotsen de opgeslagen warmte ‘s nachts weer aan de stokken afgeven.

Met zijn heerlijke wandel- en fietsroutes en een veelzijdig Nordic Walkingpark trekt de vakantieregio Ahr-Rhein-Eifel veel toeristen aan. De meeste wandelen over de schilderachtige Rotweinwanderweg, die over een afstand van 35 kilometer de wijndorpen tussen Bad Bodendorf en Altenahr met elkaar verbindt. In ieder jaargetijde biedt deze route spectaculair uitzicht op het Ahrdal. Trappen en wegen leiden direct naar de wijndorpen waar je terecht kunt voor een proeverij of om honger en dorst te stillen in een Straußwirtschaft.

Romantiek en gezelligheid zijn net zo kenmerkend voor dit wijn- en vakantiegebied als de uitstekende wijnen en een exclusief gastronomisch aanbod. Zowel coöperaties als wijngoederen zetten hun deuren open voor interessante evenementen in een sfeervolle ambiance. Ook werken de beste koks van de streek samen met topproducenten. Bijvoorbeeld bij de serie evenementen in het kader van Gourmet & Wein, die al jaren op grote belanstelling mag rekenen.

Na een schitterend gala in januari biedt deze evenementenreeks het hele jaar door toppunten van genoegen voor de gourmand en de wijnliefhebber. Niet voor niets geldt de welzijnsgedachte aan de Ahr voor alle 365 dagen van het jaar. Ontspannen en genieten kun je ook bij de talrijke feesten en wijnculturele evenementen, bij de Ahrwijnmarkt met Pinksteren, bij LebensAHRt of tijdens wijnweekends in de oogsttijd die met een schitterend vuurwerk in de wijngaarden worden afgesloten.

copyright: Deutsches Weininstitut

Ontdek onze wijnproeverijen!

Zowel thuis als op locatie vanaf 8 tot 100+ personen. Vanaf 15 euro p.p. incl. wijn en bijpassende hapjes. Vraag aan REIN een offerte op maat en heb samen met je familie, je zakelijke relaties, of gewoon met je leukste vrienden en vriendinnen een onvergetelijke ervaring! Klik op de foto voor een paar leuke proeverijsuggesties....

Vragen?

Wil je graag weten hoeveel en welke wijnen REIN op voorraad heeft of gewoon een goed advies hebben over wat je bij welk gerecht moet drinken of andersom? Wellicht je wijnkelder eens lekker updaten? Gewoon even bellen met Rein. Dat vindt híj ook leuk! Onder de 10 euro per fles moet sowieso lukken en dan heb je ook écht iets bijzonder lekkers. Grote gezelschappen op bezoek? Over onze literflessen witte en rode partywijn krijgen we niets dan complimenten! Voorproeven kan ook bij jou thuis en is gratis. Wel even telefonisch een afspraak maken. De meest actuele informatie vind je trouwens ook op facebook/reinznwein

+316 27 05 3118

Dekzwabber Diner van 7 september 2019

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, tekst

https://www.facebook.com/events/506742970074594

Van harte welkom! Rein z'n Proeflokaal, Delistraat 26 b, 3072 ZK Rotterdam-Katendrecht (Op maandag gesloten.) 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Vraag hier de actuele prijs- en bestellijst aan!

reinznwein@outlook.com of bel hem gewoon even op 0627053118

© 2017 - 2020 REIN z'n WEIN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?