Introductie

Woensdag 5 december 2018 gaat de wijnbus weer naar Frankrijk.

Lege vaten graag uiterlijk op 3 december 2018 op de Kagerweide in Sassenheim

Beste leden & aspirant leden,

De jaarlijkse kerstreis staat weer gepland. We zorgen ervoor dat jullie bestellingen ruim op tijd worden geleverd. De drukste reis van het jaar. Voor de feestdagen altijd meer bestellingen dan normaal. Ook hier geldt weer: de ruimte is beperkt en vol is vol. De bestellingen worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst. In de aanbieding dit jaar de Crémant de Bourgogne. Voor de liefhebbers van onze Brut Demi sec, een waardig opvolger!!

Dit jaar helpen we u op weg met het samenstellen van uw diner. Bij elke wijn een paar suggeties voor vooraf, hoofd- of nagerecht. Onze huiswijn Pinot Noir gaat als "entree" bij een bladerdeegtaartje met ricotta en courgette fantastisch samen. Maar ook bieten risotto, Tajine met kip of lekkere kippenlevertjes. Op de kaasplank: Chaource, Bleu de Gex uit de Jura of Cabecou.

De Santaney premier cru is heerlijk bij kalfsbiefstuk met vruchtensaus of een patrijsje. De Maranges premier cru is een prima begeleider van alles wat wild is. Dus een haas, hertje of bij een voorgerecht als bijvoorbeeld, een wild zwijn paté. Op de kaasplank: Epoisses, blue de Auvergne.

De Hautes Cotes de Beaune is een prima begeleider van oesters, scampi, zalm, zwezerik (in ganzevet gekbakken) en blanquette de veau. Maar ook kippenragout en kalfsoester combineren prima. Op de kaasplank niet te sterke kazen: brie, zachte geitenkaas of abdijkaas.

De Givry is een echte wijn voor bij wild. Stevige smaken vragen om deze stevige wijn. 

Voor de witte wijn: Viré Clessé combineert met Forel, langoustines, sushi, oesters uit de Marennes en Japanse gerechten.

De Macon Village bij Asperges met verse zalm, Coquilles St.Jacques, Gemeste jonge hoen met een zoutkorst, gevilde paprika, zeeduivel. Op de kaasplank: Epoisses, Sainte Nectaire of Fromage Frais.

Wij wensen jullie alvast een fantastische decembermaand; Antoine, Kees en Chantal.

 

=============

Voor de wijnliefhebber wordt het steeds moeilijker te kiezen. Er wordt zoveel wijn geproduceerd dat er sprake is van overschotten. De kwaliteit laat te wensen over. Wat u in de winkel koopt is steeds meer een eenheidsdrank zonder de door de echte liefhebber gewenste onderscheidende kenmerken.

Sinds 2000 koopt POULEPOU wijn in bij de bron. Bij de producent worden overschotten ingekocht van zorgvuldig gemaakte wijnen die voldoen aan onze duidelijke criteria:

  • Goede constante kwaliteit;
  • De wijn wordt deels los ingekocht en door de gebruiker zelf gebotteld;
  • Levering in Bag in Box of op de fles; bij ons is de klant echt koning;
  • Zo heeft de gebruiker een uitstekende kwaliteit tegen betaalbare prijzen. 

'Like' ons op Facebook of volg ons op Twitter

Wilt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief stuur een bericht naar: poulepou@gmail.com

© 2007 - 2019 Poulepou Club du Vin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?