Glühweinkruiden

€ 3,75 € 2,75 (inclusief 6% BTW)
Aantal

Glühwein is een alcoholische drank, die in het midden van Europa vooral in de
periode vlak voor de kerstmis wordt gedronken.
Traditioneel wordt Glühwein gedronken op de Duitse Weihnachtsmarkt (kersmarkt)
De drank wordt in Nederland ook met Sinterklaas gedronken en heet dan bisschopswijn. Bisschopswijn wordt gemaakt met sinaasappel en  Glühwein met citroen.

Om Glühwein te maken, wordt rode of witte wijn verwarmd met kaneel, kruidnagel, steranijs en sinaasappelschil, en eventueel gezoet met suiker of honing. Daarna wordt de drank warm gedronken.
De drank mag bij de bereiding niet koken, omdat dan de alcohol verdampt.
In feite mag de wijn zelfs niet tot meer dan ongeveer 70°C worden verhit.

Een zakje is genoeg voor ongeveer 3 a 4 liter Glühwein.

Bijnodigdheden:

- 2,5 dl. Water.
- 10 tot 50 gram Glühwein kruiden.
- 1 liter rode wijn.
- 100 gram basterdsuiker of honing.
- Eventueel extra 6 schijven citroen of sinasappel.

Bereiding:
Breng het water met de citroen en kruiden net niet aan de kook en  laat het 15 minuten trekken.
Voeg de suiker en de wijn toe en breng de drank tegen de kook aan.
Schenk de hete wijn in glazen en doe eventueel in ieder glas een dun schijfje citroen.

Voor kinderen:

Een alcohol-vrije Glühwein is ook lekker!!!
De kruiden in de appelsap verwarmen (niet koken) en 15 minuten laten trekken.
Of de kruiden in warm water laten trekken en later appeldiksap toevoegen.
Een heerlijke alcoholvrije Glühwein.

Fijne Feestdagen