Vorige Artikel 7 van 7 Volgende

10 Flessenpalm Hyophorbe lagencaulis, zaailingen

€ 25,00 (inclusief 6% BTW)
Aantal

Hyophorbe lagenicaulis of flessenpalm

Per 10 stuks of per tray a 60 stuks of zaaibak.

Hyophorbe lagenicaulis of flessenpalm is een kleine palm van de familie van de Arecaceae.Deze palm blijft klein en is bestand tegen de zilte lucht aan de kust en cyclonen. De  Hyophorbe lagenicaulis is geheel verdwenen van Round Island omdat geiten en konijnen ze hebben opgegeten maar hij is wijd verspreid in de cultuur.De pseudostam is zeer kort en verdikt en het wortelgestel is horizontaal goed verspreid wat deze palm een goede bescherming tegen cyclonen biedt. De bladeren zijn geveerd, gebogen en stijf, met veel veren. Ze verschijnen met 4-8 aan de top van de stam. Ze kunnen tot 3 meter lang worden. De bloeiwijze verschijnt aan de top van de stam en is rechtopstaand. De bloemen zijn wit, de plant is hermafrodiet.
De vruchten zijn in de vorm van een olijf, 2,5 cm lang, eerst groen en dan zwart bij rijpheid, en bevatten irriterende oxalaat kristallen. De naam Hyophorbe stamt uit het Grieks: hys, hyos dat varken betekent en phorbe dat voer betekent. Hierbij refereert men naar het feit dat in het verleden de vruchten werden gebruikt als varkensvoer. Lagenicaulis betekent met de stam in de vorm van een fles.

Gemene naam:
Flessenpalm

Oorsprong:
Round Island, Mauritius

Habitat:
Kust

Vorstbestendigheid:
Kan niet tegen kou of vorst. Indoor plant voor Nederland

Bodem:
Goed gedraineerde en zandrijk

Hoogte:
Kan 3-4 m worden.

Standplaats:
Zon

Verzorging:
Hou de temperatuur liefst op minimum 15 °C en zorg voor veel licht.De palm verdraagt 0 °C maar dan zullen de bladeren kunnen beschadigen.De Hyophorbe lagenicaulis kan in een kleine pot gekweekt worden want in tegenstelling tot veel andere palmbomen die een diepe penwortel hebben, heeft de Hyophorbe lagenicaulis een horizontaal uitbreidend en ondiep wortelstelsel en kan hij goed tegen droogte en staat het liefst in een goed drainerend zandig grond. Maandelijks voeding geven.Hij kan tegen de volle zon (wel voldoende water geven dan) maar staat het liefst op een lichte plaats of in halfschaduw

Ook een eigen gratis shop?