Vorige Artikel 1 van 1 Volgende

Tuinpalm Buitenpalm - Trachycarpus wagnerianus (stamhoogte 80+ cm) €120,00

Trachycarpus wagnerianus: Tuinpalm, winterhard, kan tot -15 graden 
(Ook genoemd: waaierpalm, blauwe kaarspalm of Windmill-palm)

Prijs is €120,00

LET OP: Bij bestellen van deze grotere maat Trachycarpus wagnerianus: deze kunnen door ons  alleen in Rotterdam of regio Rijnmond bij u aan de deur afgeleverd worden.

Kosten voor bezorging zijn v.a. €25,- tot ca. €40,- en gaan in overleg.
VOOR OVERIGE PLAATSEN IN NEDERLAND GELDT DAT U ZE ALLEEN ZELF KUNT KOMEN AFHALEN IN ROTTERDAM-KRALINGEN !!!

Deze palmen hebben wij onbeperkt op voorraad uit de kas, maar zijn niet via de webwinkel te bestellen omdat wij ze niet buiten Rotterdam/ Rijnmond bij u kunnen afleveren i.v.m. hoge kosten. Wilt u zelf er één komen ophalen of overleggen over afleveren in Rotterdam/ Rijnmond, stuur ons een bericht via het contactformulier (klik op deze link:) http://www.palmenuitrotterdam.nl/contactformulier.html of bel ons: 06-44670584

Totale hoogte ongeveer: 180 cm (zoals op foto, van grond tot kruin)
Stamhoogte: ca. +80 cm
Kroonwijdte: de kroon van de palm is hier op de foto's wat klein, maar deze zal snel groter worden, ze zijn gesnoeid om beter vervoerd te kunnen worden!

De Trachycarpus wagnerianus is één van de sterkste onder de palmen. Door zijn afkomst uit Azië is hij van origine bekend met natte zomers en soms strenge winters, zoals wij die ook hier kennen.
Met zijn stevige compacte bladeren heeft hij een bonsaï-achtige uitstraling waardoor de bladeren intact blijven en niet scheuren, ook niet bij flinke wind. Vanwege deze bijzondere kwaliteiten, is de Trachycarpus wagnerianus ook in ons klimaat, zeer geschikt voor een tropische aandoende uitstraling van uw terras, balkon of tuin!
De Wagnerianus is geschikt voor extreme omstandigheden.
Hieronder vindt u informatie over de plant en zijn verzorging.


Algemene gegevens:
Minimum temperatuur -15º Standplaats: zonnig, half schaduw
Zowel als kuipplant, als in volle grond
Groei: normaal
Hoogte: tot 10 meter
Mooi klein sterk blad - verdraagt veel wind

Verzorging:
Voor een optimale groei zet u de Trachycarpus wagnerianus op een zonnige, enigszins beschutte plek. Liefst op het zuiden. De T. wagnerianus is gemakkelijk in onderhoud , kan ook in een kuip gehouden worden en hoeft niet naar binnen in de winter. Hij houdt niet van natte grond, dus plant hem op een plaats met goed draineerbare grond.
Geef de T. wagnerianus in de zomer 1 tot 2 keer per week water. In de winter volstaat 1 keer per 2 weken.
Voor een extra gezonde plant: geef de plant elke maand wat koemestkorrels of osmocotekorrels.
Groei:
De T. wagnerianus groeit de eerste jaren traag, maar als ze eenmaal hun stammetje hebben gevormd gaat het vrij snel. 
Deze grote wagnerianussen zijn ca. 9 jaar oud.
Ze groeien ongeveer 30 cm per jaar.


Wagnerianus in kuip of pot/ verpotten:
Deze palm heeft een zeer goed wortelsysteem en is daarom zeer gemakkelijk te verplanten. Gepotte planten en bomen kunnen echter minder strenge vorst verdragen dan bomen in de volle grond. Lees onder `Winterbescherming` welke maatregelen u kunt nemen om uw Wagnerianus in de winter te beschermen.
Verpot de Wagnerianus eens in de 4 jaar naar een grotere pot. Houd er dan rekening mee dat de Wagnerianus een penwortel heeft; dus geef de wortels een voldoende hoge pot.
Gebruik hierbij licht zure aarde (met PH-waarde 6 á 7, ); u kunt de aarde vermengen met turf of licht zure aarde kopen bij een tuincentrum, deze is te koop als mediterrane potgrond of tuinaarde.

Winterbescherming
In de late herfst of de vroege winter, begint de plant af te rijpen en af te harden: hij gaat in zijn winterrust en kan hierdoor meer kou verdragen.
Voor winterbescherming geldt: hoe droger de grond, hoe meer kou de plant verdraagt en winterbescherming heeft dus alleen zin als de bodem goed afwatert, vandaar het terugkomend advies : plant in goed draineerbare grond, die dus goed afwaterd.
Planten van boven de 1.50 meter in volle grond behoeven dan zelden winterbescherming. Alleen moet u oppassen met zeer ijzige koude wind, plaats uw Wagnerianus niet op een zeer winderige plaats of pak deze voor korte tijd in bij zeer ijzige wind.
Eventueel kunt u de grond rond de plant mulchen bij zeer strenge vorst (boven de -15) : dit is het aanbrengen van een laag isolerend materiaal. Hiervoor kunt u gebruik maken van luchtige, droge materialen als bladeren, stro, hooi, dennentakken, gemalen boomschors, cacaodoppen, houtsnippers. De koude bereikt de wortels dan veel minder. Let wel op dat deze laag bij langdurige nattigheid niet gaat rotten: hark de mulchlaag bij wat warmer weer open zodat de grond en de mulchlaag wat kunnen drogen. Breng eventueel een nieuwe mulchlaag aan.
Bij zeer koud weer kunt u ook de speer/speren beschermen, dit zijn de nieuwe bladeren bovenin: hieromheen kunt u droog materiaal aanbrengen.

De Trachycarpus Wagnerianus in pot heeft wat meer winterbescherming nodig, vanaf ca. -6 graden. Hoe groter de pot en de tijd dat de plant erin heeft kunnen wortelen, hoe minder kans op doodvriezen.
Breng deze bescherming aan als de plant goed droog is. Zorg dat de pot een gat aan de onderzijde heeft waardoor een teveel aan water weg kan!
U kunt de plant voor bescherming voor korte (koude) tijd inpakken met luchtig materiaal, zoals vliesdoek, oude lakens of bijvoorbeeld rietmatten of bubbeltjesplastic of een (kerst-) tuinlichtslang om de pot heen doen, die geeft warmte af.

Ook een eigen gratis shop?