10 x Areca/ Dypsis lutescens/ Goudpalm

€ 10,00 (inclusief 9% btw)
Aantal

Areca/ Dypsis lutescens/ Goudpalm 10 x bosje zaailingen

Verzorging
De goudpalm heeft graag constant een vochtige bodem en staat het liefste in lichte schaduw, palm wil graag veel licht, maar niet de hele dag in de volle zon. Als de palm wel in de volle zon staat kleurt hij naar een goud/gele kleur, waaraan hij o.a. zijn naam te danken heeft. Ook mede vanwege de goud/gele zaden die tijdens de bloei aan de palm verschijnen.
Verder stelt hij geen speciale eisen aan de grondsoort, licht zuur is optimaal. Het is een zeer makkelijke palm die ook veel als binnenshuis of kantoor als kamerpalm gebruikt wordt. Areca mag niet op de tocht staan.
Is niet winterhard, zone 10a en hoger (-1ºC).
De ideale temperatuur voor de Areca ligt tussen 18 en 24 Cº. Sterke temperatuurswisselingen worden niet gewaardeerd door de Areca. Bij voorkeur tweemaal per week water geven, ’s winters is eenmaal per week voldoende. De potkluit dient steeds vochtig te zijn. Voor een gezonde Areca is het aan te bevelen om eenmaal per maand wat plantenvoeding aan het gietwater toe te voegen.

De jonge bladeren van de Areca komen vertikaal op vanuit het groeipunt in de vorm van een speer. De Areca ontwikkelt een enkele stam met één groeipunt. Aan het uiteinde van de stam bevindt zich het groeipunt, die wordt beschermd door de gevormde bladeren. Bruine oude bladeren kunnen afgeknipt worden.
Onderzoek door NASA heeft aangetoond dat de sterke plant unieke eigenschappen heeft. De bladeren zorgen voor een goede luchtvochtigheid in huis en zuiveren de lucht.

Chrysalidocarpus lutescens is de Latijnse naam voor Areca. In Nederland wordt hij ook wel goudpalm genoemd. Hij behoort tot de familie Arecaceae (palmachtigen). De Chrysalidocarpus lutescens komt oorspronkelijk uit Madagaskar. Tegenwoordig komt de Areca in vele tropische en subtropische gebieden over heel de wereld voor en is het een zeer populaire kamerplant. De goudpalm past prima in de huidige interieurtrends. Kies voor een mooie sierpot en de plant wordt een natuurlijke eyecatcher.

Er is maar één soort Areca. De Areca is één van de sneller groeiende soorten en bestaat uit een aantal rietachtige stengels met licht groene geveerde bladeren. Kenmerkend voor de  Areca is de lange houdbaarheid en de smalle, puntige bladeren.

 

 

 

Ook een eigen gratis shop?