Snijden

Zelf snijd ik het liefste langs een doorzichtige snijliniaal (Securit). Snijd altijd langs de metalen strip, die tegen de liniaal zit. Om de juiste maten af te meten, kunt u gebruik maken van een snijmat met centimeterverdeling en de doorzichtige snijliniaal. Op de liniaal staan blokjes gedrukt van een halve centimeter, hier kunt u gebruik van maken in combinatie met de snijmat.

Als u langs een liniaal gaat snijden, probeer dan niet om er in één keer door te snijden. Hierdoor duwt u zo hard tegen de liniaal, dat de kans groter is dat de liniaal verschuift. Door een paar keer langs de liniaal te snijden, komt u ook door het karton heen en verschuift de liniaal niet.

Ik gebruik altijd een afbreekmesje om mee te snijden. Welk mesje u het prettigste vindt werken, is heel persoonlijk. Iedereen is gewend aan zijn eigen mesje.
Het is belangrijk om het mesje op de juiste lengte af te stellen.
Wanneer u te veel van het mes uit het heft laat steken, wordt het mes wiebelig.
Wanneer u het mes te kort heeft, gaat het heft van het mes langs de liniaal. Dat is niet de bedoeling.
Probeer het verschil maar eens uit.

vergrendeld mesHeeft u de juiste lengte gevonden, dan kunt u dat vergrendelen. Het zwarte gedeelte van het mes bestaat uit twee delen die u uit elkaar kunt schuiven. Wanneer u ze uit elkaar heeft geschoven, zit het mes vergrendeld. Schuif de delen weer naar elkaar toe om het mes te ontgrendelen.
Als het mesje niet meer scherp is, kunt u er een stukje afbreken, zodat u weer een nieuw scherp stukje mes heeft. Aan het ene uiteinde van het mes zit een zwart dopje. Trek het van het mesje af. Schuif alleen het stukje mes, dat u af wilt breken, uit het mes. In het dopje zit een spleetje, schuif daar het mesje in en breek het af.mes afbreken
Sorteer op
  • Afbreek mesje
    Afbreek mesje
    € 0,85
  • Blokjes-liniaal 30cm
    Blokjes-liniaal 30cm
    € 8,15

Aanbieding

© 2008 - 2019 marjoleine`s webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel