Van 40 naar 1 in 4 maanden tijd

Er is nogal wat veranderd bij Maakt-blij in de afgelopen tijd. Zo ging ik van 40 artikelen naar 1 artikel in een paar maanden tijd. Ik kan me voorstellen dat je benieuwd bent naar het waarom! 

Juni 2016: ik was docent economie op een middelbare school en sinds december 2015 was ik thuis in verband met het zwangerschapsverlof van Benjamin (jan'16). M'n verlof liep op z'n einde en ik merkte vooral dat ik helemaal niet terug wilde. Hoe leuk ik het ook vond, ik merkte dat ik het werk niet leuk genoeg vond om Benjamin ervoor naar een oppas/opvang te brengen. Ik wilde best werken, maar dan wel werk wat ik écht leuk vond. Zo besloot ik m'n contract op te zeggen! Met het idee de tijd te nemen om iets anders te zoeken. 

De eerste maanden sliep Benjamin slecht overdag. Slaapjes van 3 kwartier, maximaal een uurtje hielden mij aardig bezig. Tot ik de tip kreeg hem in een dichtgenaaide slaapzak te leggen: wát een verschil! Van 3 uur wakker tussen de voedingen ging hij 3 uur slapen tussen de voedingen. Ineens had ik zóveel tijd over dat ik begonnen ben met naaien. Nu ben ik altijd al wel creatief geweest, maar dan was het vaak nogal impusief: ik zag een leuk gebreid kleed en dan ging ik breien. Vervolgens ging het me niet snel genoeg (haha) en stopte ik er weer mee. Van breien naar haken naar verven naar weven.. Enorme voorraden knutselspullen heb ik op zolder staan. 

Omdat ik dus niet van de langlopende projecten ben naaide ik vooral wat kleinere dingen: lekker snel resultaat. Een rammelaar, een dekentje, een babynestje... Steeds vaker kwam de vraag of ik wat voor iemand anders wilde maken en hierdoor besloot ik m'n hobby een naam te geven: Maakt-blij. In januari 2017 vroeg ik een kvk-nummer aan en sinds die tijd is Maakt-blij enorm gegroeid, het assortiment was dan ook erg breed: van rammelaar tot naamsticers, van notitieboekjes tot zelf-samen-te-stellen voetenzakken. De combinatie tussen thuis zijn bij Benjamin en lekker m'n eigen hobby kunnen uitvoeren was perfect! 

Maar toen ik afgelopen april beviel van Job merkte ik dat ik er vooral onrustig van werd als ik weer een mailtje kreeg met de vraag of ik wat wilde maken. Lang heb ik na zijn geboorte gewacht met het officieel openen van de webshop. Ik gooide het op verlengd verlof en merkte dat ik het voor me uit bleef schuiven. Het plezier dat ik erin had ebde wat weg en ik wist niet zo goed wat ik nou wel precies wilde. 

Tijdens onze vakantie begin september heb ik er veel over nagedacht. Na veel gesprekken en gedachten heb ik besloten het anders te gaan doen: ik ga me richten op 1 product! Liever 1 ding goed met plezier in m'n werk, dan een heleboel door elkaar wat voor onrust zorgt! Ik besloot me te richten op de wanddoeken! Waarom die? Omdat ik me daarin 'uniek' voel. Een babynestje, voetenzak of koffertje-met-naam kun je overal krijgen, maar de wanddoeken zijn niet algemeen verkrijgbaar, in ieder geval niet op deze manier. Het idee hiervoor is ontstaan doordat Dita van Sinds1932 een idee had, ze dat wat ze zocht niet online kon vinden en vervolgens mij vroeg om het voor haar te maken. 

Zij plaatste vervolgens een foto op haar Instagram pagina en zo is het begonnen. Ik heb tijdens het maken van de wanddoeken tot nu toe véél mooie, persoonlijke en soms ook verdrietige verhalen gehoord doordat mensen een tekst aandragen die voor hen veel betekent. Dit maakt voor mij het maken tot een onwijs dankbare bezigheid, waar ik dan ook met veel plezier mee doorga op deze manier.

Wel verandert er het een en ander. Zo heb ik nieuwe stof uitgezocht. In een wereld waar steeds meer gelet wordt op duurzaamheid en recycling vind ik het belangrijk dat ik daar, voor zoveel mogelijk, in mee ga. Hierdoor ben ik op zoek gegaan naar GOTS gecertificeerde stof. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard en stof met dit certificaat voldoet dan ook aan de internationale standaard voor biologische kleding en textiel. 

Behalve dit keurmerk hebben de wanddoeken nu standaard een tunnel voor een ophangsysteem en kun je zelfs kiezen voor het meebestellen van een bamboestok. Zo ontvang je een compleet pakket en kun je het wanddoek, wanneer je doek geleverd wordt, direct aan de muur hangen! 

Zo, hierbij zal ik het voor nu laten. Mocht je meer willen weten, je mag altijd mailen. Ook als je een idee hebt voor een product of een eigen draai wilt geven aan een wanddoek op een manier zoals deze nog niet op de webshop mogelijk is! Hoe origineler hoe leuker, ik denk graag met je mee! 

Lieve groeten, Lonneke 

© 2016 - 2020 Maakt-blij | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?