Henna versiering

Artikel 1 van 14 Volgende

Wat is henna?

Henna is afkomstig van een struik (Lawsonia Inermis). Deze struik komt oorspronkelijk voor in Noord-Afrika, het Midden-Oosten en India. Van de bloemen wordt parfum gemaakt en de kleurstof van henna komt uit de vermalen bladeren.

Traditie

Henna wordt binnen veel verschillende culturen gebruikt. Vooral in India en Marokko worden de handen en voeten compleet versierd voor een traditionele bruiloft of een henna feest. Tegenwoordig wordt henna (en jagua) veel gebruikt als alternatief voor een echte tattoo. Dit is ook ideaal bij twijfel van een echte tatoeage. Zo is het beter in te schatten hoe de tatoeage staat op die plek. 

Henna 100% natuurlijk!

De hennapoeder wordt gemengd met citroensap en etherische olien. Deze pasta is 100% natuurlijk en naar eigen recept gemaakt. Hoe langer een hennaversiering blijft zitten, hoe donkerder de kleur wordt. Meestal is een uur wel voldoende en dan kan de henna er met een droog keukenpapiertje eraf gehaald worden. Eerst is de kleur oranje en de dag erna al donker bruin/rood. Een hennaversiering blijft ca. 5 dagen mooi en daarna begint het te vervagen. 

© 2015 - 2020 Liliwadi webshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?