CREATIEVE GASTOUDEROPVANG

Lieselusje is een gediplomeerde creatieve gastouderopvang van ca 70 m3  in Amsterdam Oost aan de Sumatrakade op het kindvriendelijke Java-eiland met veel groene buitenruimte en speelruimte (de gastouderopvang zit per 1 september helaas VOL).

Klik hier  voor de website van de gastouderopvang Lieselusje,

of kijk hieronder voor beknopte informatie:

De opvangdagen zijn dinsdag en donderdag vanaf ca. 8.30 tot ca.18.00 uur. Lieselusje is er voor kinderen van 0-4 jaar. De opvanglocatie is op 5 hoog met een prachtig uitzicht over het IJ. Er is een ruime lift en aan de achterkant van het complex ligt een grote binnentuin.

Lieselusje voldoet aan alle eisen van gastouderopvang en is daarom geregistreerd  in  het   Landelijk Register Kinderopvang onder nummer 552938518. U komt dus in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Lieselusje vraagt € 6,20 per uur. Dit bedrag is excl. luiers en flesvoeding. Lieselusje is aangesloten bij regionaal gastouderbureau Bekind en 1 landelijk gastouderbureau 4Kids. U kunt een kostenberekening maken op www.kostenkinderopvang.nl of www.toeslagen.nl, of een vergelijking maken met andere vormen van opvang opvang op bv.  www.4kids.nl/ouders/berekening.

Vanwege de creatieve achtergrond van Lieselusje (HBO-Onderwijs en Opvoeding richting textiele werkvormen en handvaardigheid) zal er genoeg aandacht voor creativiteit zijn. Gezelllig knutselen met uiteenlopende materialen, om zo bepaalde vaardigheden (tactiel, fijne motoriek) te ontwikkelen.

Tevens zijn er veel kinderboeken op de opvanglocatie aanwezig. Lieselusje houdt van voorlezen en spreekt zeer goed nederlands (ABN). Voorlezen komt de taal- en spraakontwikkeling ten goede. Tevens wordt zo het concentratievermogen geoefend. Af en toe gaan de naar de Bibliotheek.

Lieselusje is ook ondernemend: één keer per dag doen we een buitenactiviteit. Dat kan makkelijk met de mooie binnnetuinen op Java-eiland. Maar Lieselusje houdt ook erg van het Flevopark. Daar kunnen we naar de speeltuin bij het pannekoekenhuis, of het natuurspeelpark Jeugdland, eendjes voeren en genieten van de natuur. Kinderboerderij de Werf is ook een leuk uitje. Bij mooi weer hebben we het prachtige buitenbad Flevoparkbad in de buurt met een heerlijk peuterbadje.Bij wat slechter weer kunnen we soms naar het Tropenmuseum. Af en toe staat ook Artis of de Hortus op het programma. Lieselusje heeft een Artis- en  Museumkaart. Tun Fun behoort ook af en toe tot de uitstapjes, mits het past bij de leeftijd en het kind. Uitstapjes zullen gemaakt worden na toestemming van de ouders. In sommige gevallen kan een kleine bijdrage, zoals de entreekosten,  gevraagd worden.

Vervoer gaat met een drieling-buggy of een bakfiets. De allerkleinsten probeert Lieselusje zoveel mogelijk te dragen in een draagdoek. Hier worden ze rustig van en geeft vertrouwen. Voor vervoer met de bakfiets wordt eerst toestemming voor deelname aan verkeer gevraagd. Lieselusje zal bij uitstapjes ook van de tram gebruik maken.

Lieselusje biedt ouders een boodschappendienst aan. Mocht u onverhoopt iets niet in huis hebben, kan Lieselusje dat voor u bezorgen, mits het past in het dagprogramma van de kinderen.

Lieselusje vind het heel belangrijk dat er een klik is met het kind. Dit is de basis voor een goede opvang. Daarnaast hecht Lieselusje ook veel waarde aan het op één lijn zitten met de ouders, zodat je vertrouwen in elkaar kunt hebben.

Steekwoorden van Lieselusje zijn: het kind volgen, natuurlijk ouderschap, borstvoeding, ingaan op huilen, eten volgens de rapley-methode, van kinderen kun je veel leren. Maar bovenal is het belangrijkst dat ouders de kinderen opvoeden zoals het bij hun past.

Er is geen opvang in de herfst-, kerst-, en voorjaarsvakantie en drie nader te bepalen weken in de grote vakantie. Heeft  u wel opvang nodig in die vakantie's, kan het gastouderbureau voor vervanging zorgen (mits tijdig aangevraagd).

 

Lieselusje was actief lid van vereniging het OuderSchap (zie www.hetouderschap.nl en www.facebook.com/hetouderschap) en was een paar jaar vertegenwoordigd in het Platform Borstvoeding van het Voedingscentrum Nederland. Lieselusje heeft in oktober 2015 de licentie 'Peuters in het Wild' verkregen (bevorderen activiteiten in de natuur ism 'Natuur is een feest'). In november 2016 heeft Lieselusje de cursus "Kind en creativiteit" gevolgd bij Atelier in een koffer.

Lieselusje heeft in 2006 en 2007 de volgende cursussen gevolgd: baby-massage, bewegen met je baby, baby-yoga en baby-zwemmen.

Er is een eigen, schoolgaand kind (meisje van 11 jaar) aanwezig op de opvangdagen vanaf 15.00 uur. 

Kortom, zoek u een veilige, betrouwbare, geregistreerde, actieve en creatieve oppas in huiselijke sfeer, dan bent u bij Gastouderopvang Lieselusje in Amsterdam Oost op het goede adres. Neemt u gerust contact op (zie contact) voor beschikbare plaatsen, vragen en ev. incidentele opvang.  

 • Buitenruimte
  Buitenruimte

  De ruime tuin!

 • Buitenruimte
  Buitenruimte

  Achterin de tuin.

 • Buitenruimte
  Buitenruimte

  De heerlijke grote tafel.

 • Binnenruimte
  Binnenruimte

  Kleurige binnenruimte, woonkamer. Met een vloerkleed voor de warmte.

 • Binnenruimte: slaapkamer
  Binnenruimte: slaapkamer

  Slaapkamer met drie bedjes.

  De slaapkamer is aan de tuinkant

  Ev. is één bedje in een andere, aparte, kamer te plaatsen.

 • Binnenruimte
  Binnenruimte

  Vanuit de woonkamer(speelkamer), kijk je naar een aparte kamer aan de tuinkant, waar ev. apart één bedje geplaatst kan worden.

Ook een eigen gratis shop?