Over Lieselusje

Lieselusje als bedrijfje werd in 2008 bedacht door Anja Oonk. Het begon allemaal met een peuter washandje, omdat haar dochtertje van bijna twee jaar oud zichzelf graag wilde wassen en er toen geen handig washandje hiervoor bestond.

Anja Oonk ging toen zelf achter de naaimachine zitten en maakte een standaard washandje, maar dan heel kleurrijk op maat van een kinderhandje. Dit washandje viel zo in de smaak, bij zowel kinderen als volwassenen, dat toen het idee van de verkoop hiervan via een webwinkel, werd geboren. Ze bedacht een algehele badstoflijn, in stijl van de peuterwashandjes.

Inmiddels diende er zich in 2011 een ander reuzehandig en gewild product aan na aanschaf van een bakfiets: een kleurrijke regenhuif van Kitsch Kitchen tafelzeil. Kinderen bleken het heel gezellig te vinden om zo in de bakfiets te zitten. Ze besloot deze bakfietsregenhuiven op te nemen in het assortiment van Lieselusje.

Het ontwerpen en werken met textiel is Anja Oonk niet vreemd, want in 1996 is ze afgestudeerd HBO-faculteit Onderwijs en Opvoeding richting textiele werkvormen en handvaardigheid (nu Academie voor Beeldende Vorming). Naast haar voormalige part-time banen in loondienst heeft ze allerlei projecten gedaan op het gebied van textiel en kleding.

Omdat Anja Oonk vanwege haar opleiding altijd een hart voor opvoeding en educatie heeft gehouden, vooral voor de kleinsten onder ons, begint ze in 2013 haar eigen geregistreerde gastouderopvang onder de naam "gastouderopvang Lieselusje" in Amsterdam Oost.  En met succes, want de opvang zit bijna altijd vol!

Kinderen zijn dé grote inspiratie bron voor Lieselusje!

Anja Oonk

Lieselusje® 2013

Ook een eigen gratis shop?