Reddingsvesten voor kinderen

Het reddingsvest is wel het meest essentiele product voor de kinderen aan boord van een schip.

Informatie van de Stichting Consument en Veiligheid:
Een reddingsvest is een vest met een kraag om de nek, gemaakt om verdrinking te voorkomen. Het draait een drenkeling op de rug, zodat de mond en neus boven water blijven. Zelfs een bewusteloos persoon kan er niet mee verdrinken. U kunt al reddingsvesten kopen voor kleine baby`s van 2 à 3 maanden. Er bestaan ook drijfhulpmiddelen, vroeger zwemvesten genoemd.

Verwar een reddingsvest niet met een zwemvest. Zwemvesten hebben niet het vermogen om mensen op de rug te draaien. Doe uw kinderen alleen een zwemvest om als ze al kunnen zwemmen en op beschut water zijn waar snel hulp aanwezig is. Als u uw kinderen op een boot meeneemt, zorg er dan voor dat ze reddingsvesten dragen.

Gebruik een reddingsvest niet in de volgende situaties:

 • in ondiep water waar uw kind de grond kan raken. In dit geval draait uw kind niet vanzelf op zijn of haar rug.
 • als uw kind een normale wegwerpluier draagt. Omdat deze luiers lucht vasthouden, komen de billen boven het water uit en gaat het hoofd kopje onder. Doe uw kind dus geen luier aan of gebruik een speciale zwemluier

Reddingsvesten zijn er in drie categorieën van drijfvermogens. Welk reddingsvest u koopt, hangt af van het soort water dat u op gaat, wat u gaat doen en welke kleding uw kind draagt. Het drijfvermogen wordt uitgedrukt in N (newton). Hoe hoger het getal, hoe meer drijfvermogen het vest heeft en des te beter het hoofd boven water wordt gehouden.

Categorie Omstandigheden Kleding
100 Newton
EN 395
Binnenwater, beperkt veilig Lichte kleding
150 Newton
EN 396
Buitengaats, veilig bij bewusteloosheid Regenkleding
275 Newton
EN 399
Open zee, zware omstandigheden Zware (waterdichte) kleding

Koop altijd een reddingsvest dat past bij het gewicht van uw kind, koop het nooit `op de groei`. Het vest moet goed passen, wil het goed functioneren. Test het vest eventueel samen met uw kind, bijvoorbeeld in het zwembad. Valt uw kind later `echt` in het water, dan is de kans dat hij of zij echt in paniek raakt een stuk kleiner.

Onze persoonlijke favoriet voor de allerkleinsten zijn de Besto Bebe reddingsvesten, vanwege het draagcomfort en de sluiting achterop de rug. Deze zijn te koop bij www.scheepsgoed.nl.

 • Besto Bebe reddingsvest
  Besto Bebe reddingsvest

  Besto BéBé is een reddingvest dat uw baby of peuter bij of op het water maximale bescherming geeft. Het vest is gevuld met het comfortabele, speciale supersoft Airex schuim. Omdat de sluiting van dit vest aan de achterzijde zit,…

 • Besto Survival 150N
  Besto Survival 150N

  Het Besto Survival 150N reddingvest is een speciaal ontwikkeld vaststof vest met 150N drijfvermogen voor zware weersomstandigheden en het tegelijkertijd dragen van bijvoorbeeld regenkleding. De no.2 en no.3 zijn gemaakt van een…

© 2009 - 2020 kinderenaanboord | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?