Verhalen van zeilreizen met kinderen

Er zijn verschillende boeken geschreven door zeilende ouders over lange tochten op zee met kinderen. Een selectie boeken over en voor zeilende ouders:

Ritme van de oceaan
Ritme van de oceaan
€ 17.90
 
Een wereldreis met een zeiljacht is tegenwoordig niet meer zo uniek. Uniek is het wel als je zo´n reis begint met een baby aan boord. Olav, Erna en hun dochter Vera vertrekken in 1999 met het tien meter lange jacht Ritme. Vera is nog geen jaar oud bij vertrek en groeit tijdens de reis op tot peuter.
Olav Cox beschrijft zijn keuzes, zijn twijfels en zorgen. De lezer zeilt mee en ziet Vera opgroeien tussen palmenstranden en oceaangolven. Drie jaar later stapt de parmantige peuter uiteindelijk aan wal in het voor haar onbekende Nederland.
  Rondom Afrika
Rondom Afrika
€ 19.95

Edo Ankum zeilde met zijn vrouw Joanne en twee jonge kinderen, Borris en Esther, rond Afrika. De reis begint met een onbestemd plan en een route die totaal niet vastligt, maar gaandeweg groeit het besef dat een reis veel intenser wordt beleefd als je vasstelt waar de grenzen van het avontuur liggen. Het reisdoel wordt de weinig door jachten bevaren oostkust van Afrika. Edo Ankum is bekend van de artikelen in Zeilen (Sally Lightfoot).
Lees de positieve recensie van de redactie van kinderen aan boord in de nieuwsbrief van april 2009.

  Vijf jaar zeilen in de schaduw van de maan
Vijf jaar zeilen in de schaduw van...
€ 14.90
Ingrid Adriaans had een droom. Ooit wilde ze een boot bouwen en daarmee een zeilzwerftocht rond de wereld maken. Haar droom maakte ze waar. Ze bouwde samen met haar man Marcel begin jaren negentig een stalen zeiljacht. In 1991 gooiden ze de trossen los en zeilden ze de horizon voorbij het avontuur tegemoet. Onderweg wordt hun dochter geboren. Na vijf jaar zeilen legt de familie Adriaans september 1996 weer aan in Nederland.
  14 maanden zomer
14 maanden zomer
€ 19.90
Leef mee met de familie Reiff en hun belevenissen tijdens hun wereldtocht. Aanrader voor iedereen die zo`n tocht met kinderen overweegt!

 

Rosie
Rosie
€ 5.99

 

Nu in één boek: het sinds lang uitverkochte Rosie Darling en Kinderen van Kaap Hoorn.
Lang voordat het mode werd zeilde Rosie met haar gezin op een baanbrekende tocht van Engeland naar Australië en Kaap Hoorn. Maar voorafgaand aan de reis rond Kaap Hoorn die ze met haar kinderen maakte, trok Rosie als jonge meid al naar Azië. In dit boek zijn de verhalen van deze reizen samengevoegd. Hét voorbeeld voor alle gezinnen die een lange oceaanreis maken.
© 2009 - 2020 kinderenaanboord | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?