Reacties op het boek

 

 

 

 


NBD|Biblion recensie:
De uitleg die in deze `vaargids` gegeven wordt over het varen met kinderen is uiterst nuttig. De nadruk ligt op het genieten en plezier aan boord van baby tot tiener, van zowel zeilschip als motorboot. Hoe gaat dat met kinderen aan boord en hoe laat je ze deelnemen aan het varen en kennismaken met het vaarplezier. Alles wordt heel systematisch uiteengezet. Een gids dus vol praktische tips, van slaapplaats, eten en kinder-EHBO en wat te doen bij zeeziekte. Zelfs een reis over de oceaan behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast wordt een uitvoerige omschrijving gegeven van zestien jachthavens die in Nederland tot de kindvriendelijkste behoren. Kleine druk op veelal lichtblauwe ondergrond. Kaartjes en foto`s in kleur.
(NBD|Biblion recensie, A. Meeusen)

Kidslog: Enkele quotes: `Het boek is compact en duidelijk doch kleurrijk vormgegeven. Naast de ervaringen van de auteur zelf is er ook gebruik gemaakt van korte verhalen en tips van andere zeilouders, waarbij met name de praktische tips zeer nuttig zijn, en een bron van inspiratie vormen voor andere ouders`.
`Het overzicht met jachthavens die op kinderen zijn ingericht is eveneens zeer praktisch, en bovenal handig. De jachthaven zelf, maar ook uitstapjes in de directe omgeving komen kort doch duidelijk, inclusief openingstijden etc. aan bod. Zeer waardevol voor zeilende ouders!` http://kidslog.nl/boeken/gelezen-de-kinderen-aan-boord-vaargids/

Recensie in Zeilen: Recensie van het boek in Zeilen april 2011: `Vol tips en praktijkverhalen`, `Het boek is aantrekkelijk opgemaakt en rijk geillustreerd met foto`s.`

Olav: "Wonderlijk om te lezen dat we ondanks dat we al bijna een kwart eeuw met de boot op Vlieland komen toch nog niet alles hebben gezien. Een overdekt zwembad? Had ik dat geweten..."

Roel: "Gefeliciteerd met de presentatie van je boek. En wat voor boek! Wij vinden het een zeer geslaagd geheel. Informatief, frisse en moderne opmaak met die kleuren, een boek dat je als zeilouders met kids gewoon moet hebben!"

Francis: "Ik heb al wat stukjes gelezen en doorgebladerd en het ziet er super uit!"

Wilma: "Wij waren aanwezig tijdens de presentatie van dit nieuwe boekwerk en waren denk ik daarna de eerste die dit boek van je gekocht hebben. Wij hebben het al grotendeels doorgelezen en willen je toch even complimenteren. Het is echt prettig te lezen en het staat boordevol handige tips en leuke ervaringen van andere zeilers!"

Zita: "Het ziet er prachtig uit en leest heel gemakkelijk. De kleuren en de foto`s geven het een blije vrolijke uitstraling en geeft een goed aanvullend beeld."  

Ilse: "Wat een mooi boek is "De kinderen aan boord vaargids" geworden; afwisselend qua inhoud, prakisch ingedeeld en fris qua kleuren."

Review op bol.com: Dit jaar gaan wij met onze kinderen zeilen op de Wadden. Wij nemen alle tijd voor deze tocht en vertrekken vanuit onze thuishaven aan het IJsselmeer. Wij hebben dit boek gekocht op de HISWA, meteen na de presentatie van de schrijfster Gemma Drohm. Juist het feit dat dit boek is geschreven naar aanleiding van de eigen ervaringen van deze spontane schrijfster, maakt het boek voor andere ouders zo interessant! Inmiddels is het boek al helemaal doorgelezen en wij krijgen steeds meer zin in het ondernemen van deze zomertocht! Niet alleen kunnen wij veel met de tips die voorin het boek zijn opgenomen en zijn de verhalen geschreven door andere ouders erg leuk.... met name ook de omschrijving van de havens waar wij naar toe kunnen (waar veel leuks voor de kinderen te doen is) heeft ertoe geleid dat wij al een heel reisplan hebben uitgewerkt waar ook de kinderen enthousiast over zijn. Een echte aanrader dus, zeker om nú al in de kast te hebben en straks mee te nemen aan boord!!

Nog een review op bol.com: Aanrader!
De kinderen aan boord vaargids is een echte aanrader voor (zeil)boot eigenaren met jonge kinderen en baby`s. Het leuke van dit boek zijn de praktijkvoorbeelden, van baby tot puber worden de ervaringen van ouders weergegeven. Hoe hou je kinderen bezig? Wat zijn leuke havens om te bezoeken en ook spelletjes voor onderweg worden besproken.
Het boek is vooral gericht op de regio IJsselmeer, Wadden, de Friese meren en Zeeland, maar dat is ook het grootste zeilgebied, dus een grote doelgroep. Wij varen zelf veel op Rhederlaag in Gelderland, maar na het boek gelezen te hebben, begint ook een tocht richting Friesland wel te kriebelen. Nogmaals; een aanrader, leuk geschreven, praktijktips, doen!

© 2009 - 2020 kinderenaanboord | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?