Herstelmassage

Van trainen worden we beter, maar niet als het lichaam niet goed herstelt. Je kent het misschien zelf wel. Je wordt de dag na je training of wedstrijd wakker en je voelt je moe, hebt spierpijn, je lijkt niet vooruit te branden en moet er al helemaal niet aan denken om te gaan trainen. Kortom je bent niet goed hersteld. Zonde, want met een herstelmassage kun je zorgen voor een beter herstel. 

Veel herstelmethoden hebben het zelfde doel, dit kan zijn de tekorten in je lichaam aanvullen (voeding), de doorbloeding verbeteren (massagetechnieken), of het lichaam gewoon rust gunnen (slapen).Iedere training of wedstrijd heeft impact, de éne meer dan de andere. Logisch ook dat herstel na een zware training langer duurt dan een rustige training (die het herstel zelfs kan bevorderen).

Met een massage bevorder je juist de doorbloeding. Zo krijgen de spieren meer zuurstof, worden afvalstoffen sneller afgevoerd en kan het spierpijn verminderen. Daarnaast wordt een massage ook vaak als prettig ervaren, het activeert je parasympatisch zenuwstelsel wat ervoor zorgt dat je tot rust komt.
Ook vanuit psychologisch standpunt heeft dit een gunstig effect op het herstel.

Let op dat massage na de training niet gericht is op het wegmasseren van spierpijn, maar puur op doorbloeding. Dus geen zware massages die pijn doen!

Maak direct een afspraak!

© 2016 - 2019 Jos Zwaan, Massage en Verzorging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?