Sportmassage

Een sportmassage kan zowel preventief als tegen spierpijn en blessures worden ingezet. Zo verbetert een sportmassage je doorbloeding waardoor blessures veroorzakende afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Hierdoor kunnen je spieren zich sneller herstellen en wordt de conditie van je spieren verbeterd. Sportmassage geeft je juist net dat beetje extra om er weer vol tegenaan te kunnen gaan. Stramme spieren, spierpijn en (lichte) blessures door intensieve belasting worden aangepakt zodat je weer in topconditie komt.

Maar let op, het moet niet zo zijn dat je een sportmasseur bezoekt zodra je een blessure hebt opgelopen, juist het tegenovergestelde. Je spieren preventief laten masseren wanneer je intensief sport, vermindert de kans op blessures. Voor het losmaken van de spieren is 1x per week een sportmassage of 1x per 2 weken voldoende. De sportmassage is zo een ideale aanvulling op andere herstelmaatregelen voor (bijna) dagelijkse sporters.

Beter voor of na het sporten kiezen voor een sportmassage?

  • Op het doel van de sportmassage – preventief, ter behandeling of voor ontspanning – stem je het moment van masseren af.

  • Heb je een belangrijke wedstrijd, dan heeft het de voorkeur om preventief te masseren.

  • Mijn advies is de dag na een veel vergende wedstrijd of inspanning te kiezen voor een sportmassage. Afvalproducten in de spieren, waardoor het herstel wordt belemmerd en de kans op blessures wordt vergroot, worden dan afgevoerd. Ook spierpijn wordt door een dergelijke ‘herstelmassage’ aanzienlijk verminderd. Hierdoor herstel je sneller en kun je jezelf beter voorbereiden op je volgende prestatie. Door een snel herstel kun je beter en effectiever trainen, waardoor je prestatievermogen toeneemt.

  • Heb je een marathon gelopen of een soortgelijke inspanning geleverd? Breng dan liever je (overbelaste) spieren eerst een dag goed tot rust.

 

 

© 2016 - 2019 Jos Zwaan, Massage en Verzorging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?