Info

In de periode dat we een schildersbedrijf runden zijn er zeer grote projecten geschilderd waar meer dan 1000 liter verf aan te pas kwam. Om dan nog naar de groothandel te gaan is gekkenwerk. We hebben toen de kans gekregen om alles rechtstreeks bij de fabrieken en/of de importeurs in te kopen. 

Na vele projecten gemaakt te hebben en ook vele liters hebben gekocht wilde op een gegeven moment iedere fabriek wel leveren. Er is mij toentertijd ook vaak de vraag door de technische mannen van de fabriekanten gesteld wat de kwaliteit van die verf dan wel moest zijn, met andere woorden ik kon zelf de kwaliteit van de verf bepalen.

Voeger heb ik vooral veel met producten van Sigma,Wyzonol en Sikkens gewerkt. Daarom is nu het beste van die producten gecombineerd met de producten van het verfhuis.

De productie van verven is na de 2de wereld oorlog erg gewijzigd. Vroeger stonden de schilders in de winter ieder zijn eigen verf te maken, omdat de basis producten zoals lijnolie, standolie, visolie en andere bindmiddelen in de winter toch niet wilden drogen. Na die oorlog is er een grote revolutie in de petrochemische industrie gekomen ook op verf gebied de zoogenaamde "plastic tijd".

Na ongeveer 25 jaar van veel vallen en opstaan, is de idealen verf ontstaan. De verf fabrikanten maken geen verf meer maar stellen die samen. Omdat de basis producten worden geleverd door een handje vol chemie reuzen zoals AKZO, BASF, PETROFINA en DSM is het een koud kunstje om de ideale verf samen te stellen.

Ons standaard norm zijn de professionele Nederlandse producten. Omdat wij niet iets voor 100% mogen namaken hebben wij dat gedaan voor 95% en die laatste 5% hebben wij getracht om de kwaliteit door onze meer als 30 jarige ervaring naar boven af te stellen wat ons inziens gelukt is.

Een mooi voorbeeld hiervan is onze schakelverf die afgeleid is van Sigma schakelverf. Naar onze mening verliest deze te snel haar glansgraat, daarom hebben wij er meer glans aangegeven wat een langere bescherming geeft tegen U.V.straling. Zo zijn alle producten dus naar boven aangepast.

Cor van Heugten

Ook een eigen gratis shop?