Zo voorkom je dat je teveel denkt en piekert

Veel gevoelige kinderen denken veel en diep na over van alles en nog wat. Ze bekijken iets van honderd verschillende kanten, wegen van alles tegen elkaar af en willen ‘het waarom’ van iets graag weten.

Eenmaal aan het denken of piekeren geslagen is het lastig om daarmee te stoppen.. Ze kunnen verzanden in hun denken en in hun gedachten. (Ik ben er ook een kei in..!)

Kijk naar natuur

Door je aandacht te richten op iets natuurlijks kom je los van het denken. Een boom, een steen, gras, vallende bladeren, water bekijken haalt je uit je gedachten: je denkt er niet over na, maar je neemt het waar. Je gaat van het denken (vaak over het verleden of de toekomst..) naar het nu, het moment.

Je voelt de rust die uitgaat van natuur en je laat die rust doordringen in jouw zijn. Je neemt de rust over. (Bron: De stilte spreekt, Eckhart Tolle)

Hetzelfde gebeurt als je kijkt naar dieren. Dieren ‘zijn’. Door naar dieren te kijken, kom je uit je denken. Je aanschouwt.

Zelfs kijken naar een foto van natuur werkt!

Dieren zijn altijd zichzelf

Een dier schaamt zich nooit, vraagt zich geen moment af of hij raar is of iets doet dat ongepast is. Zichzelf midden op straat wassen is de gewoonste zaak van de wereld en wij vinden dat nog hartstikke leuk om te zien ook!

Een dier is altijd zichzelf en leert ons hiermee de belangrijkste les: wees maar gewoon jezelf, jij ben prachtig en prima zoals je bent!

Ik ben gek op dieren en ik stop vaak om naar ze te kijken of ze te aaien. Heerlijk vind ik dat! Even geen gedachten..

Op een mooie zonnige dag fietste ik door het park en zag ik een witte poes in het gras. Ze zat daar gewoon te zitten en te zijn. Zoals poezen dat doen. Ik stopte om naar haar te kijken en zei haar gedag: “Dag mooie witte poes..”

Ga je even mee naar het nu? 😉

Witte poes

Dag mooie witte poes
In het hoge gras
Je zit er zo parmantig
Alsof je koning was

Zo eentje met een kroontje
Van zilver en van goud
En ook nog diamanten
Waar een koning zo van houdt

Je pootjes netjes naast elkaar
Je zit zo mooi rechtop
Een kroontje zou echt passen maar…
Er zit een vlinder op je kop…

Het hele gedicht staat in Het Grote Gedichtenboek voor Bijzondere Kinderen>>>

 

 

© 2016 - 2020 Helende gedichten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?