Spirituele dimensies

Kinderen staan nog ‘open’ en pikken veel dingen die volwassenen niet zien, horen en voelen op. Ze kunnen zich bewust zijn van ‘andere werelden’ of verschillende dimensies naast de onze. Veel volwassenen vinden dit op zijn zachtst gezegd lastig te geloven. En of er nu wel of geen andere dimensies bestaan, laten we op zijn minst open blijven staan voor de mogelijkheid. Het zou toch een enorme verrijking zijn!

Ik zie een avondje dansen met koning Augustin, uit het gedicht hieronder, wel zitten.. 😉

Kinderen die andere dimensies ervaren, maar hierdoor als raar of gek worden beschouwd en niet worden begrepen vinden in dit gedicht herkenning en erkenning. Het zal ze geruststellen en doen denken en voelen dat ze echt niet de enige zijn.

Fantaseren

Mocht je niet willen en kunnen geloven in andere werelden, dan bevat dit gedicht nog een andere heel belangrijke boodschap: blijf fantaseren!

Waarom? Allereerst is fantaseren ontzettend leuk! En fantaseren houdt de geest flexibel. Door te fantaseren kom je onverwacht op de meest briljante ideeën.

Wist je dat Albert Einstein de relativiteitstheorie heeft ontdekt door zich voor te stellen hoe het zou zijn om op een zonnestraal te reizen?

Kinderen fantaseren de hele dag door. Heerlijk! Maar hoe ouder ze worden hoe minder ruimte er overblijft om hun fantasie de vrije loop te laten.
Blijf ze dus maar zo lang mogelijk stimuleren om te fantaseren..!

Koningin Daantje

Op een luchtbed in de zee
Boven een gezonken stad
Dobbert Daantje rustig rond
En fantaseert ze wat

Voor even is ze koningin
Een lieve en charmante
Getrouwd met koning Augustin
En draagt ze parels en briljanten

Ze loopt niet, maar ze zwiert
In de stad onder het water
’s Avonds gaat ze mooi versierd
Naar het danstheater…

Het hele gedicht staat in Het Grote Gedichtenboek voor Bijzondere Kinderen. Klik hier om het boek te bekijken >>>

 

© 2016 - 2020 Helende gedichten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?