Boeken

Vorige Artikel 3 van 13 Volgende
€ 21,99 (inclusief 9% btw)

Nijmeegse Marieke

Nijmeegse Marieke - Het oude verhaal verteld in liedjes - €25,50

Mariken van Nieumeghen, hoogtepunt uit onze laatmiddeleeuwse letterkunde, spreekt nog altijd tot de verbeelding. Een verhaal van een jonge vrouw die een uitweg zoekt om aan haar wanhoop te ontkomen en vervolgens mijlenver van zichzelf verwijderd raakte.

Karel Bosman vertaalde het meesterwerk naar een muzikaal boek. Het ouder verhaal verteld in liedjes. De liedteksten en het verbindende proza zijn vrij naar de terecht herprezen hertaling van dichter en schrijven Willem Wilmink.

 

Leven werk en wereld

De gebroeders van Limburg - leven, werk en wereld - €9,99

De gebroeders van Limburg leven werk en wereld is de ideale introductie in het werk van de gebroeders van Limburg. In het eerste deel van dit boek  geeft schrijver Clemens Verhoeven een panoramisch beeld van de tijd en de wereld waarin Paul, Herman en Jan van Limburg leefden en hun kunstwerken maakten. In het tweede deel geeft hij achtergrondinformatie bij enige tientallen afbeeldingen uit de twee meesterwerken van de gebroeders van Limburg.

 

Grondleggers van de Nederlandse schilderkunst

 

Johan Maelwael en de Gebroeders van Limburg - Grondliggers van de Nederlandse schilderkunst - €19,99

In de afgelopen 20 jaar hebben spraakmakende tentoonstellingen in onder andere het Louvre, het Metropolitan Museum of Art, Museum het Valkhof en het Rijksmuseum en spectacutaire ontdekkingen van hun werk de roem van het geslacht Maelwael van Limburg vergroot. Johan Maelwael en de Gebroeders van Limburg toont tientallen hoogtepunten van hun prachtige oeuvre en vertelt het fascinerende verhaal van hun tijd, hun wereld en hun korte, maar veelbewogen levens.

 

Edelman Bedelman

Edelman bedelman - kleding uit de wereld van de Gebroeders van Limburg - €59,95

In 2008 en 2009 fotografeerde Stef Verstraaten honderden re-enactors die, in het kader van het jaarlijkse Gebroeders van Limburgfestival in Nijmegen, de late middeleeuwen tot leven brengen. In een speciaal voor dit doel gebouwde mobiele studio onttrok hij de deelnemers aan het festival en aan de 21ste eeuw. Een voor een poseerden ze, met hun dieren en hun attributen, voor de camera. Het resultaat is verbluffend. 

© 2016 - 2020 Gebroeders van Lymborch Webshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?