DE WERKING VAN STENEN

Naast dat stenen natuurlijk gewoon heel mooi zijn, worden ze al duizenden jaren gebruikt vanwege hun heilzame werking. Door ervaringen die de mens in de loop van de eeuwen heeft opgedaan, weten we waarvoor en waartegen welke steen gebruikt kan worden. Toch werken stenen bij ieder mens weer anders. Wanneer je je aangetrokken voelt tot een steen, vertrouw er dan op dat dit op dat moment de juiste steen is voor jou.

Maar waardoor is een steen dan heilzaam?
Wanneer je een steen scheikundig ontleed, kom je uiteindelijk uit bij de scheikundige bouwstenen, de elementen. En het zijn de elementen* die ieder hun eigen specifieke werking op lichaam en geest hebben. Dat gaat voornamelijk via de huid, ons grootste orgaan. Voor de beste werking kan de steen dus het beste direct op de huid worden gedragen, of in ieder geval regelmatig worden aangeraakt. Maar de steen beïnvloedt met zijn of haar specifieke eigenschappen ook de atmosfeer, door alleen maar aanwezig te zijn.

Daarnaast wordt beweerd dat ook de kleur meespeelt. Kleur vertegenwoordigt kracht, de energie van licht. Deze energie werkt stimulerend op onze hersenen en beïnvloedt ons lichamelijk en geestelijk welzijn. Onze reactie op kleur is instinctief.

zwart -
aardend en krachtgevend
bruin - vertrouwenwekkend en mogelijkheden creërend

rood - aardend en enerverend

oranje - verlossend, vernieuwend en ondernemend

geel - verblijdend, ondernemend en reinigend
groen - rustgevend, behoudend en harmoniserend
turkoois – beschermend en helend
blauw - communicerend, volhardend en koesterend

indigo - communicerend en koelend

violet -
vervolmakend en inspirerend
roze - accepterend en vredelievend

kleurloos - verhelderend en zuiverend


[[
Stenen zijn natuurlijk nooit een vervanging voor medicijnen. Schakel dus altijd een arts in bij serieuze klachten. Stenen zijn puur ter ondersteuning ]]

*) Op de pagina `Elementen` staan de veelvoorkomende elementen met vermelding van hun eigenschappen en de edelstenen die dit element bevatten.

Ook een eigen gratis shop?