Opladen / activeren

OPLADEN / ACTIVEREN
Opladen (activeren) is eigenlijk het tegenovergestelde van reinigen. Je ontdoet de steen hierbij niet van (negatieve) energie, maar laadt de steen juist op met (positieve) energie en vergroot / intensiveert de werking van de steen. Opladen doe je voornamelijk met de kracht van je gedachte en intentie.

Ga er rustig voor zitten en houd de steen vast of leg je handen er op. Je gaat als het ware in gedachte communiceren met de steen. Vertel de steen wat je wensen / doelen zijn. Je kunt nu dus zelfs bepalen waarvoor je de steen graag wilt gebruiken. Doe dat op je gevoel. Je kunt zelf het beste aanvoelen of de steen goed is voor het doel dat je voor ogen hebt. Voelt het goed, vertrouw er dan ook op dat het inderdaad goed is.

Je kunt de steen ook in het maanlicht leggen (dit kan gewoon in de vensterbank, achter het glas). Het maanlicht vult de natuurlijke energie van de steen aan. Het beste is het licht van de volle maan. Dan is haar energie het grootst.

Ook met zonlicht kan een steen opgeladen worden. Maar… het licht van de zon is heel intensief en lang niet alle stenen kunnen hier tegen en kunnen hun kleur verliezen door het (felle) zonlicht. De middagzon kun je dan ook het beste vermijden. Tijdens zonsopgang of -ondergang is het licht een stuk zachter. Voor o.a. de volgende stenen geldt dat ze beter niet in het zonlicht opgeladen kunnen worden, omdat ze dan verkleuren: amethyst, aquamarijn, aventurijn, beryl, celestien, fluoriet, kunziet, larimar, malachiet, opaal, rozenkwarts, toermalijn en turkoois. Eigenlijk de meeste stenen die van zichzelf gekleurd zijn.

En dan als laatste: maak je eigen krachtplaats. Krachtplaatsen zijn heilige plekken op aarde waar heel veel krachtige energie aanwezig is. Maar zelf kun je ook zo`n krachtplaats maken. Door ergens  in / om je huis een plek in te richten met een tafeltje waarop je voorwerpen verzamelt die voor jou belangrijk zijn of die je mooi vindt. Een soort altaartje eigenlijk. Steek hier bijvoorbeeld af en toe een kaars aan, brand er wierook en mediteer. Maak er een plek van waar je je prettig en veilig voelt. Zo zal ook op deze plek veel krachtige en prettige energie ontstaan. Niet alleen jij wordt daar blij van en kunt jezelf hier weer even opladen; je stenen ook, door ze een tijdje op je eigen gecreëerde krachtplaats te leggen.

Stenen zijn toch net mensen ;-)

Ook een eigen gratis shop?