ZORG VOOR JE STEEN

VERZORGING ALGEMEEN
Voor de beste werking van een steen is het belangrijk dat je deze goed verzorgt. De steen kan negatieve, verstorende energie uit de omgeving opnemen en kan daarom het beste regelmatig ontladen / gereinigd worden. Maar een steen geeft vooral ook positieve energie af aan de omgeving en kan doordoor, net als een mens, ‘uitgeput’ raken. Je kunt de steen dan weer opladen / activeren.

Maar wanneer en hoe vaak doe je dat dan?
Dat kan heel erg verschillen. Soms begint een steen er wat dof uit te zien of zijn er kleine barstjes ontstaan. Dan is het sowieso een goed moment om de steen te reinigen en op te laden. Maar luister ook naar je eigen gevoel / intuïtie. Vaak voel je het zelf heel goed aan. Ben je gevoelig voor de energie van de steen, dan zul je ook merken dat de steen het je wel `vertelt`. Draag je een steen voor een speciaal doel bij je, dan is één keer per week reinigen en opladen geen overbodige luxe. Maar dat hangt natuurlijk ook weer af van hoe intensief je de energie van de steen gebruikt. Ook dit voel je zelf het beste aan. Wanneer je een steen gebruikt om mee te mediteren, dan zul je de steen wat minder vaak hoeven te activeren. Want eigenlijk doe je dit al tijdens de meditatie zelf. Je zult dan ook vanzelf merken wanneer het tijd is om de steen weer eens lekker te reinigen.

Wanneer je een steen bij mij hebt gekocht, heb ik de steen al voor je gereinigd en opgeladen. Je hoeft dat dan niet direct nogmaals te doen. Maar uiteraard kun je dat wel doen wanneer je graag meteen je eigen energie en intentie in de steen wilt stoppen. Hier vind je hoe je dit kunt doen:

Reinigen / ontladen >>
Opladen / activeren >>

Ook een eigen gratis shop?