Navigatie

dagworkshop Bio-Groentefermentatie

Vorige Artikel 2 van 2
€ 95,00 (inclusief 6% BTW)
Aantal

Fermenteren staat wereldwijd volop in de belangstelling. We zijn weer aan het herontdekken wat het grote belang is van deze levende en vitaliserende producten in onze dagelijkse voeding. Voor kookschool voor natuurvoeding de Groene Kookacademie alle reden om deze workshops aan te bieden, daar deze techniek perfect past binnen onze visie op natuurvoeding. Het is ook een duurzame techniek: het heeft geen stroom of dure apparaten met stekkers nodig!

Fermenteren is het spannende, maar ook het volstrekt natuurlijke proces waarin koolhydraten door bacteriën worden omgezet in melkzuur. Een onzichtbare en verbazingwekkende transformatie. Zodra het deksel gesloten is, geef jij je als bereider over in vertrouwen en geduld. Wat je wel hebt gedaan is de meest gunstige omstandigheden creëren om het proces te starten. Het bijzondere is dat in deze duisternis levend, zichzelf conserverend voedsel ontstaat.

Als foody en kok zal je genieten van deze ambachtelijke bereidingstechnieken en verfluft zijn over de smaaktransformaties.
Het nuttigen van gefermenteerde producten heeft tevens een hoge gezondheidswaarde. Doordat de darmflora op een positieve en evenwichtige wijze ondersteund en gestimuleerd wordt, heeft dit een algemeen versterkende invloed op je gezondheid.

Tijdens deze workshop over fermenteren, ga je onder leiding van docent fermenPeer van Berckel je eigen levende en vitale groentegerechten maken.

Wat staat er op het programma?

  • Theoretische kennis en achtergronden over fermentatie, cultuur, gezondheidsaspecten, producten en technieken.
  • Voorbeelden van producten.
  • Demonstraties en proeverij.
  • En natuurlijk zelf aan de slag met 3 gerechten!

De drie recepten die je gaat bereiden:

  • Zuurkool
  • Ingelegde groente
  • Kimchi - het traditionele gerecht uit Korea (chi=levenskracht)

Deze workshop is inclusief ingredienten van biologische kwaliteit, een uitgebreide hand-out met veel informatie en de recepturen.

We ruimen tijd in om veel informatie en ervaringen over dit onderwerp met elkaar uit te wisselen. We lunchen gezamenlijk met door de deelnemers meegebrachte gerechten.

Na aanmelding ontvang je duidelijke informatie over de benodigdheden die je voor de workshop nodig hebt.

Tijd: van 10:00-16:00 uur.

Prijs: € 95,- 

De workshop vindt doorgang bij 8 deelnemers.

Locatie: Leusderkwartier, Amersfoort. (3 minuten rijden vanaf A28 afslag 6 Leusden-Zuid/Woudenberg).

 

 

Peter van Berckel, docent en kok natuurvoeding

Samen met Marion Pluimes is Peter van Berckel docent bij kookschool voor natuurvoeding ‘de Groene Kookacademie’. Hij heeft met zijn werk als productvoorlichter bij een biologische groothandel jarenlang ervaring en kennis opgedaan over natuurvoeding. Daarnaast heeft hij de opleiding tot Natuurvoedingskundige aan de Kraaybeekerhof gevolgd. Op deze opleiding verzorgt hij inmiddels al vele jaren het vak Productkunde en de kooklessen. Peter verzorgt als Picander -de Scharrelkok- kookdemonstraties en -workshops met natuurvoeding.
Als fermenPeer is hij expert over fermentatie technieken.

Voor informatie:

scharrelkok@picander.nl

06 – 46 166 770

Voor workshopdata en informatie over de Groene Kookacademie zie

www.groenekookacademie.nl

Agenda

en geef je op voor onze nieuwsbrief!

meld je aan bij de FB groep: fermenPeer

en like ons op de Groene Kookacademie pagina

Stuur gerust een mail als u vragen of opmeringen heeft:

scharrelkok@picander.nl

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2017 fermenPeer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?