Navigatie

inclusief je eigen Pickle Pers!

workshop Bío-Tsukémono: korte probiotische fermentaties uit de Japanse picklepers

Artikel 1 van 2 Volgende
€ 79,00 (inclusief 6% BTW)

Workshop Bío-Tsukémono:
snelle probiotische fermentaties uit de pickelpers. 

-Maak je eigen pre- en probiotica via je dagelijkse voeding-

Fermenteren staat de laatste jaren -terecht- enorm in de belangstelling. De stroom van informatie over (oude en bijna vergeten) kennis houdt gelukkig maar niet op. Iedere cultuur ter wereld hanteert fermentatietechnieken.

De Groene Kookacademie -kookschool voor natuurvoeding- omhelst deze techniek vooral vanwege de gunstige effecten op de gezondheid en de verrassende smaaktransformaties die in dit proces ontstaan.
We zijn de enige EKO gecertificeerde kookschool in Nederland.

In deze workshop leren we de werkwijze die in de Nederlandse natuurvoeding geïntroduceerd is door de makrobiotiek. Deze stroming heeft ons kennis laten maken met bijzondere bereidingstechnieken en ingrediënten uit de traditionele Japanse keuken. De Japanners zijn absolute kunstenaars in het creëren van fermentatie-technieken met groot raffinement. Van eenvoudige tot zeer gecompliceerde processen.

Tijdens deze workshop belichten we een eenvoudige, maar doeltreffende bereiding.
We hebben het over korte, snelle groentefermentaties: de pickle.

Van de vele authentieke smaken van Japan is tsukémono ofwel gepicklede groenten altijd onontbeerlijk geweest bij de dagelijkse maaltijden. De Japanners eten dit gerecht al eeuwen.

Deze worden met behulp van de picklepers, de tsukémono ki, gemaakt. Volgens fermenPeer is dit het allerleukste Japanse speelgoed wat er bestaat. De pers zet gezouten groenten onder druk om sneller en beter verandering te krijgen. Het zout onttrekt vocht en volume aan het product. Het pickleproces duurt een half uur tot een paar uren. In de recepten maken we gebruik van groenten zoals kool, gember en daikon en de smaakmakers shoyu sojasaus, umeboshi, rijstazijn, kombu en wasabi. fermenPeer werkt met de mooie ambachtelijke producten van Terrasana

Het nuttigen van gefermenteerde producten heeft tevens een hoge gezondheidswaarde. Doordat de darmflora op een positieve en evenwichtige wijze ondersteund en gestimuleerd wordt, heeft dit een algemeen versterkende invloed op je gezondheid. Pickles wekken de eetlust op, ondersteunen de spijsvertering en versterken het darmstelsel.

 

 Programma:

  • Vooral veel levende en vitale pickles maken!
  • Theoretische kennis en achtergronden over fermentatie, cultuur, gezondheidsaspecten, producten en techniek.
  • Een gezamelijke lichte maatijd met pickles.

Deze workshop is inclusief je eigen picklepers, fermenPeer’s enthousiaste begeleiding, bio ingrediënten en een tsukémono maaltijd van biologische kwaliteit en een uitgebreide hand-out van 26 bladzijden met informatie en veel recepten.

De workshop duurt ruim 4  uur.  De prijs is €79,- incl. btw.

 

Informatie:

scharrelkok@picander.nl           06 – 46 166 770

 www.groenekookacademie.nl/agenda

Locatie: Leusderkwartier, Amersfoort. (3 minuten rijden vanaf A28 afslag 6 Leusden-Zuid/Woudenberg). 

 

Peter van Berckel, docent en kok natuurvoeding

Samen met Marion Pluimes is Peter van Berckel docent bij kookschool voor natuurvoeding ‘de Groene Kookacademie’. Hij heeft met zijn werk als productvoorlichter bij een biologische groothandel jarenlang ervaring en kennis opgedaan over natuurvoeding. Daarnaast heeft hij de opleiding tot Natuurvoedingskundige aan de Kraaybeekerhof gevolgd. Op deze opleiding verzorgt hij inmiddels al vele jaren het vak Productkunde en de kooklessen. Peter verzorgt als Picander -de Scharrelkok- kookdemonstraties en -workshops met natuurvoeding.
Als fermenPeer is hij expert over fermentatie technieken.

Fermenteren: conserveren, smaak ontwikkelen,
gezondheid stimuleren, duurzaamheid en autonomie.

 

Meld je aan en word even enthousiast als fermenPeer!

 

 

Voor workshopdata en informatie over de Groene Kookacademie zie

www.groenekookacademie.nl

en geef je op voor onze nieuwsbrief!

meld je aan bij de FB groep: fermenPeer

Twitter mee:@FermenPeer

en like ons op de Groene Kookacademie pagina

Stuur gerust een mail als u vragen of opmerkingen heeft:

scharrelkok@picander.nl

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2017 fermenPeer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?