PLATFORM ALS EEN HUISDIER DOODGAAT

Je moet er niet aan denken; afscheid van je geliefde huisdier. Toch komt ooit dat moment. Dan is het fijn als je als baasje weet wat er allemaal op je afkomt en waar je allemaal over na moet denken.

Onlangs is de website www.alseenhuisdierdoodgaat.nl gelanceerd. Een platform dat inzicht geeft in alles wat komt kijken bij het overlijden en afscheid nemen van een huisdier.

Het Platform Als een huisdier doodgaat is er voor huisdiereigenaren, zodat zij zich voor kunnen bereiden op hetgeen er op ze afkomt. Hoe gaat een euthanasie in zijn werk, wat zijn de eisen of opties voor begraven of cremeren? En zijn er ook producten om de herinnering aan je huisdier levendig te houden? Wat er humaan allemaal kan, is ook voor dieren mogelijk. Het platform geeft suggesties.

 

Maar het Platform is er ook voor dierenartsen en paraveterinairen, zodat zij de eigenaren optimaal kunnen ondersteunen in deze moeilijke fase van het huisdierbezit. Bijvoorbeeld door het inrichten van een speciale afscheidsruimte of het aanbieden van een afscheidsconsult om voordat het zover is, eens rustig met eigenaren te praten over de komende periode en de eventuele medische begeleiding.

 

De initiatiefnemers van het Platform Als een huisdier doodgaat willen meer aandacht voor het onderwerp creëren en zoveel mogelijk partijen samenbrengen om de diversiteit aan mogelijkheden op één centraal punt te centreren. Er is ook een Facebook-pagina.

 

Ook een eigen gratis shop?