Gastenboek

  • 24-02-2016 - De begraafcocon is te zien bij Best Friend Event op...  lees meer
  • 12-12-2012 - Lees vandaag in de Gooi & Eemlander over dit product....  lees meer
Plaats een bericht

LEZING 'EUTHANASIE & AFSCHEIDSBEGELEIDING'

Veterinair Organisatiebureau Vitaux organiseert met grote regelmaat de lezing ‘Euthanasie en afscheidsbegeleiding’ voor zowel dierenklinieken, consumenten en iedereen die beroepsmatig met dieren te maken heeft. Rouwverwerking bij huisdiereigenaren is nog een onderbelicht onderwerp, terwijl er wel behoefte aan is. Een huisdier wordt meer en meer gezien als een volwaardig lid van het gezin en bij het afscheid kunnen heftige emoties vrijkomen. Er is vaak al een jarenlange relatie met het dier en de eigenaar, een zorgvuldig afscheid verstevigt deze relatie en legt het de basis voor wellicht een nieuw contact bij een nieuw huisdier.

Waarom deze informatie voor huisdiereigenaren?

Met deze informatieavond willen wij het thema “euthanasie van gezelschapsdieren” uit de taboe sfeer halen en huisdiereigenaren zo goed mogelijk informeren over alle mogelijkheden. Juist in de laatste levensfase van je dier, als het oud/ziek wordt en uiteindelijk doodgaat, wil je als eigenaar alles zo goed mogelijk doen. Het kan maar een keer. Maar wat wil je zelf eigenlijk en wat is er allemaal mogelijk tegenwoordig? Het is goed om hier van te voren over na te denken en hierover geïnformeerd te worden. Het is jammer als je pas achteraf hoort, dat het ook anders had gekund.

Programma
Zaken als “wat is het juiste moment”, hoe gaat een euthanasie in zijn werk, wat zijn de mogelijkheden als het dier overleden is en hoe ga je om met het verdriet, komen hierbij aan de orde. Naast het geven van informatie is er ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen. De sprekers zijn dierenarts Evelien van der Waa en Pascale Fuchs van Dust2Dust.

Waar en wanneer
Zowel diereigenaren en iedereen die beroepsmatig met dieren werkt is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze lezing. Kosten bedragen €15 euro inclusief koffie/thee en hand-out .

De lezing vindt regelmatig plaatst; de eerstvolgende is op woensdag 12 november 2014 van 20:00 - 22:00u
Locatie: Hotel De Witte Bergen, rijksweg 2 Eemnes

Inschrijven en informatie kan via Vitaux: 035-6255185 of info@dust2dust.nl

 

 

 

 

Ook een eigen gratis shop?