INSTRUCTIE

De begraafcocon kunt u van tevoren bestellen om te gebruiken als mandje voor bijvoorbeeld uw kat. Het dier voelt zich geborgen en veilig in de cocon en kan deze gebruiken als slaapmand. Vervolgens kan de cocon met de handwas gewassen worden met Biotex. 

Wanneer uw huisdier is overleden kunt u uw dier in een natuurlijke lighouding neerleggen op de onderzijde van de cocon, alsof hij in een mandje ligt. Dit is meestal nog mogelijk één tot twee uur na het overlijden van uw huisdier. Let er bij de lighouding op dat de cocon nog gemakkelijk gesloten kan worden.

Tegen het lekken van lichaamsvloeistoffen (zoals urine of ontlasting) adviseren wij u om (tijdelijk) antilek materiaal aan te brengen rondom de achterkant van uw huisdier, tussen de achterpoten. Denk hierbij aan katoenen watten of wat keukenpapier. Bij een luier of iets dergelijks met plastic componenten zal dat verwijderd moeten worden omdat dat niet afbreekbaar is.

Bij het begraven van uw huisdier in uw eigen tuin moet het graf minimaal 75 cm diep zijn.

Cocon vasthouden

Als uw huisdier overleden is aan een besmettelijke ziekte voor dier en/of mens mag u uw huisdier niet zelf begraven. Uw dierenarts kan u daarover meer informatie verstrekken.

Wij adviseren om vóór crematie of begraven van uw huisdier eventueel halsbandje, speeltjes en dergelijke te verwijderen uit de cocon.  

engelsevlag.jpg      Click here for the English version

 

 

 

 


 

Ook een eigen gratis shop?