Peter Vermaat

Peter Vermaat is dichter-verteller, poppenspeler-theatermaker. Hij vertelt poëtische verhalen met een biografisch of sprookjesachtig karakter, zowel voor volwassenen als voor kinderen. In zijn theatrale vertellingen visualiseert hij zijn verhalen met karakteristieke (vaak levensgrote) poppen en objecten. Hij wordt gefascineerd door de grote vragen en de kleine verhalen in het menselijk bestaan. Op zijn manier geeft hij daar vorm aan in zijn theater.

Biografisch zijn de theatrale vertellingen Francesco en Titus, alsmede de korte verhalen over Martinus van Tours, Antonius van Padua en Clara van Assisi. In voorbereiding is Een dichter komt tot leven. Deze verhalen worden verteld en gespeeld voor volwassenen.

Sprookjesachtig zijn de theatrale vertellingen Kusa en Pabhāwatī, Zeus en de muzen, beide bestemd voor volwassenen, en Het Geheim van de Kleermaker, een familievoorstelling voor jonge mensen van 4-94 jaar.

Daarnaast zijn er kortere verhalen zoals Arabische nachten, De Geestvrouw en andere verhalen van de Indianen, en De bijbel – een poëtisch sprookje? Ook deze verhalen zijn bestemd voor volwassenen.

Ten slotte schrijft hij poëzie en draagt hij dat voor. In 2012 verscheen de bundel Meeuwen krijsen langs het water en in 2015 zijn bundel Op vleugels van de wind.

 

© 2015 - 2020 Uitgeverij Discovery Books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel