Abdij Maria Toevlucht - NU DE AVOND DAALT

Artikelnummer: F1235
Vorige Artikel 13 van 27 Volgende
€ 12,99 (inclusief 21% btw)
Het artikel is uitverkocht.

“Heer, laat mij niet alleen”. Zoals de eerste gebedsdienst van de dag, zo wordt ook de dagsluiting door de cantor begonnen met een smeekbede gericht tot God. De andere monniken sluiten aan: “mijn God blijf niet verre van mij”. Dan volgen elke dag opnieuw de psalmen 4, 91 en 134. Henk witte beschreef in een toespraak op 24 mei 2000 bij de feestelijke viering van het honderdjarig bestaan van de abdij, zijn beleving bij deze laatste viering van de dag:

“Na het slotgebed gaat het licht uit, behalve de spot op de Maria-afbeelding in de absis en het noodzakelijke lichtje op het orgel. De monniken en de gasten keren zich naar Maria en zingen het Salve Regina.
De woorden zijn gedaan, het zingen ook. Het lampje op het orgel kan uit, de spot op Maria blijft aan. Met een zegenwens van de abt wordt de grens bereikt van de stilte. Het luiden van de klok neemt de beweging over. Het is niet alleen de overgang van dag naar nacht, van activiteit naar rust, van communicatie naar zwijgen, het is ook de poging om vanuit de hoorbaarheid en zichtbaarheid van het leven contact te maken met het onzichtbare mysterie dat het leven omgeeft en dat in ons woont. Het is de beweging van de mens naar God”.

© 2015 - 2019 Uitgeverij Discovery Books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel