Handboek Spiritualiteit Vormen, grondslagen en methoden [ Kees Waaijman ]

Artikelnummer: BK202 + B
Vorige Artikel 6 van 91 Volgende
€ 29,95 (inclusief 9% btw)

Een uniek handboek, onmisbaar voor wie spiritualiteit wetenschappelijk wil bestuderen, en verdiepend voor iedereen die hiervoor open staat.

Kees Waaijman besteedt veel aandacht aan de weg die gewone mensen gaan, in de kring van hun gezin, werk en ontspanning. Spiritualiteit is voor hem niet voorbehouden aan een elite. In elke godsdienst, en zelfs bij mensen die zich atheïst noemen, is er sprake van spirituele groei.
Het handboek voert de lezer systematisch binnen in het veld van de spiritualiteit. Het gaat over gewone mensen, maar ook over de grote tradities en de kracht van tegenbewegingen (de vormen). Dit overzicht vormt de grondslag voor vragen als: wat is spiritualiteit eigenlijk? Hoe kun je het onderwerp wetenschappelijk benaderen? Tot slot geeft het boek methoden voor de studie van spiritualiteit: hoe beschrijf je de vormen, hoe kunnen spirituele teksten het beste worden gelezen, wat zijn de thema's en hoe pak je die aan?
De auteur staat in de christelijke traditie – hij is karmeliet – maar in dit boek wordt spiritualiteit niet als specifiek christelijk opgevat.

Kees Waaijman is in wetenschappelijk Nederland dé kenner van spiritualiteit. Hij is directeur van het Titus Brandsma Instituut en hoogleraar Spiritualiteit aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij spreekt regelmatig op congressen en bijeenkomsten.

Auteur: Kees Waaijman
Uitgever: Uitgeverij Ten Have
Nederlandstalig 954 pagina's 9789025960698 maart 2010

© 2015 - 2020 Uitgeverij Discovery Books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel