Handboek christelijke meditatie vertrekpunten, wegen en vruchten [Diverse auteurs]

Artikelnummer: BK195
Artikel 1 van 29 Volgende
€ 19,95 (inclusief 9% btw)

In deze overprikkelde tijd groeit de belangstelling voor meditatie in al haar vormen. Te midden van een bont aanbod legt de christelijke meditatieve beweging wereldwijd haar eigen accenten. Dit handboek brengt alles in kaart wat de lezer zou moeten weten over de meditatieve omgang met God. Wat zijn de theologische vertrekpunten en hoe is de verhouding tot boeddhistische en andere vormen van meditatie? Welke eeuwenoude wegen en bronnen kent ze die ook vandaag opnieuw begaanbaar zijn? Bovendien wordt helder beschreven hoe mediteren in de praktijk gaat. 
Dit boek is breed oecumenisch van opzet door medewerking van auteurs uit verschillende protestantse en katholieke stromingen. Eindredacteur Lex Boot is theoloog, predikant binnen de Protestantse Gemeente Harderwijk, trainer van meditatiebegeleiders, en bestuurslid van Vacare - platform voor meditatief leven.
Aan het 'Handboek christelijke meditatie' werken auteurs uit protestantse en katholieke kring mee, onder wie Kick Bras, Jos Douma, Marius Noorloos, Martine Schram en Wim Verschuren. Redacteur is Lex Boot, theoloog en bestuurslid van het protestantse platform voor meditatief leven Vacare.

Auteur: Diverse auteurs
Uitgever: Boekencentrum
Nederlandstalig 368 pagina's 9789023920342 oktober 2011

lichte gebruiksporen

© 2015 - 2020 Uitgeverij Discovery Books | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel