IJsthee

In de webshop heb ik 4 theeën die zowel warm als koud erg lekker zijn. Ben je op zoek naar een ijsthee? Kies dan één van de onderstaande theeën:

Frisse aardbei (25 gram) €3,-

Zwarte Assam thee uit Zuid-India, basillicum, citroenschillen, natuurlijk aroma, Tulsi, citroengras, zure kers, moerasspirea, aardbei (3%), aalbes

Deze zwarte thee is zoet, maar ook zuur. Het heeft een bijzondere kruidige smaak door de basilicum. Het is geen thee voor een beginner, maar als je echt iets anders zoekt is dit een aanrader. Perfect voor als je houdt van verschillende smaken proberen én hij is ook geschikt als ijsthee!


Groene appel (25 gram) €2,90

Chinese groene Sencha thee, citroengras, appel (11%), gember, appelstukjes (7%), gember (gember, ruwe rietsuiker), natuurlijk aroma, moringabladeren, verbena heel, korenbloem blauw

Een groene thee met appel, citroen en gember. Het is een verfrissende groene thee.


Mango & mint (25 gram) €3,20

 Rooibos, honingbos, mango stukken (11%), papaja, munt groen (9%), citroenschil, citroengras, natuurlijk aroma, hibiscus, goji bessen, rode biet & mango

Deze rooibos heeft een zoetje van de mango, het zuurtje van de citroen en een vleugje munt. Ook heerlijk als ijsthee.


Zonsopkomst (25 gram) €4,10

Witte thee Pai Mu Tan, Chinese groene thee Chun Mee, citroengras (14%), sinaasappelschil, citroenschil (11%), zoethout, natuurlijk aroma, papaya, gember (gember, rietsuiker), cranberry, granaatappel

Deze zoet zure witte thee is een geweldige smaak explosie. Bij het openen van het zakje komen de citrusgeuren je tegemoet. Erg lekker als (ijs)thee.


Hoe zet ik ijsthee?

Voordat je begint moet je bedenken hoeveel tijd je nog hebt, voordat je de thee wilt gaan drinken en of je voldoende ijs in de vriezer hebt.

Er zijn 3 manieren:

Cold brew –  Je doet koud water in een kan. Voor 1 liter gebruik je 6 tot 8 gram thee. Hang het zakje thee erin. Als je de thee iets zoeter wil, doe je er nu honing of suiker in en laat de thee koud worden in de koelkast. Let op suiker en honing lossen het beste op in heet water. Dit kan dus even duren en goed roeren is gewenst. Dek de kan luchtdicht af. Hierdoor blijft de thee helder en langer goed. Het zakje haal je eruit als je de thee gaat serveren. Dit is dan ook het moment dat je vers fruit kunt toevoegen.

Als je ijsthee op deze manier zet krijg je een hele verfijnde smaak. Doordat de thee lang heeft kunnen trekken bij lage een temperatuur. Als je dezelfde thee zet met de hot of shock brew methode krijg je een compleet andere kleur en smaak. Het is dus even uitproberen wat je lekker vindt en wat voor jou handig is.

IJsthee kan je ook zetten van thee die afgekoeld is. Daar zijn twee manieren voor Hot brew en shock brew. Voor beide methode geldt dat je moet opletten op de temperatuur van het water voordat je er thee in doet. 

Witte thee =75 tot 90 graden
Groene thee = 70 tot 80 graden
Zwarte thee = 95 graden of hoger
Rooibos is officeel geen thee, doordat er geen theebladeren in zitten van de theeplant. Je kunt rooibos dan ook gewoon bij 95 tot 100 graden zetten.

Hot brew – je vult  ¼ van de kan met kokend water. Voor een 1 liter kan gebruik je 6 tot 8 gram thee. Kijk welke thee je hebt en laat het zakje bij de juiste temperatuur in het water voor 5 tot 7 min trekken. Wil je de smaak nog intenser? Laat hem dan 10 min trekken. Haal het zakje eruit en vul aan met suiker of honing als je de thee iets zoeter wilt. Wacht totdat de suiker of honing is opgelost en vul aan met koud water en genoeg ijs. Als de ijsthee koud is kun je er fruit of kruiden aan toevoegen. Ready to serve!

Shock brew – Je giet heet water in de kan. Bij 1 liter gebruik je 6 tot 8 gram thee. Let op de juiste graden van je soort thee voordat je het zakje thee laat trekken. Laat voor 3 tot 7 minuten trekken en vul aan met suiker of honing als je de thee zoeter wilt. Daarna giet je het over in een kan met ijs. Het ijs knarst en laat de thee schrikken.  Je kunt fruit of kruiden toevoegen. Ready to drink!

Van elke thee kun je ijsthee maken, maar deze zijn lekker warm én koud!

© 2018 - 2020 detheejuf.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?