Vlinder & Slak prentenboek met twee verhalen

Vorige Artikel 2 van 46 Volgende
€ 16,95 (inclusief 6% BTW)
Aantal

Een hartveroverend omkeer- en ontmoetboek met twee verhalen over tot rust komen bij jezelf en vrij en blij de wijde wereld verkennen.

De verhalen in dit boek:

Ontmoet Vlinder in 'Vlinder vindt een huis'

Vlinder zwiert door de wijde wereld, fladderend van bloem naar bloem. Toch verlangt ze ook weleens naar rust, vooral als ze zich ‘heen-en-werig’ voelt. Heeft Slak misschien een idee? Hij is altijd zo rustig…, dat wil Vlinder ook!

Ontmoet Slak in 'Slak krijgt vleugels'

Slak is innig tevreden met zijn huis op zijn rug en de grond onder zich. En toch…, soms droomt hij van de wijde wereld. Hoe zou het zijn tussen de wolken, in de blauwe hemel? Zou Vlinder hem misschien kunnen helpen? 

Voor kinderen tussen de 4 en 8 en hun ouders, therapeuten en leerkrachten die graag op een positieve manier met kinderen omgaan. Kinderyogadocenten die met metaforen werken aan mindfulness en ontspanning en in Vlinder en Slak de 'vriendjes' zien die kinderen veel, heel veel moois kunnen leren!

Achtergrond:

Tischa Neve, opvoedkundige en bekend van tv-programma ‘Schatjes’ en eigen bureau ‘Groot&Klein’ over Vlinder & Slak: ‘Dit boek is behalve leuk en leerzaam ook behulpzaam voor ouders en professionals. Het nodigt uit om met kinderen in gesprek te gaan over thema’s als: zijn wie je bent, van elkaar leren, doorzetten, erop uit durven gaan en tot rust komen. Elk kind haalt eruit wat het nodig heeft.

1. Ik ben oke! Jij bent oke! En… we kunnen van elkaar leren!

In dit vrolijke verhaal herkennen kinderen spelenderwijs de ‘vlinder’ of ‘slak’ in zichzelf: de wat onrustige, creatieve en dappere Vlinder en de meer introverte, bedachtzame Slak die diep kan mijmeren en reflecteren. Waar Slak langzaam gaat, snelt Vlinder hem voorbij. Waar Slak zich altijd thuis en ontspannen voelt, is voor Vlinder de wereld soms te groot en gevaarlijk. Allebei beleven ze hun eigen prachtige avontuur en allebei komen ze hun eigen grenzen tegen. En dan blijken ze over talenten te beschikken waar de ander veel van kan leren. Hoe mooi is het wel niet om Jou te zijn?!

   2. Slakkenkracht: naar binnen keren en tot rust komen

Ook leren kinderen dat het heerlijk is om te 'fladderen' en te 'vlinderen' en dat het soms ook fijn (en nodig!) is om te tot rust te komen. Hoe doe je dat eigenlijk? Hoe komt Vlinder tot rust? Dat leert ze van Slak...!  Hij gaat langzaam en is altijd thuis. Als Vlinder leert hoe zij 'altijd thuis' kan zijn, gaat er een wereld open voor Vlinder..., want zoveel heeft ze nog nooit 'echt' gezien van de wereld. Door langzamer te gaan, ziet en ervaart ze veel meer.   

3. Vlindervleugels...; naar buiten gaan, erop uit de wijde wereld in

Slak kan dan wel altijd ontspannen en rustig zijn.., hij verveelt zich ook een beetje en durft niet zo goed. Van Vlinder leert hij hoe hij toch de wijde wereld in kan gaan, precies goed zoals hij is. Dan ontdekt hij dat ook hij vlindervleugels kan voelen, net als zij. En daarmee ontdekt Slak iets heel belangrijks: als hij doet wat hij leuk vindt, wordt de wereld een stuk kleurrijker! Avontuurlijker en mooier!

Slak staat voor gefocused zijn: rustend in je eigen lijf, tevreden met hoe het nu is. Vlinder herinnert hen aan het blije, vrije gevoel dat je hebt als je de wereld ontdekt en je verbindt met anderen. Het zijn basisvaardigheden waar kinderen de rest van hun leven veel plezier aan zullen beleven. In een tijd waarin ouders en kinderen een drukbezet leven leiden, is Slak-tijd meer dan ooit nodig.

Ervaringen met het boek:

“Ik merk dat de rustige gevoelige kinderen hier echt behoefte aan hebben.De Vlinderkinderen worden rustig en kunnen beter functioneren. Aan mezelf merk ik dat ik rustiger ben als ik regelmatig ‘SLAK’ doe, en dat ik die kan overbrengen op de kinderen. Dat komt de sfeer ten goede! Het mooie is ook dat we door ‘Vlinder en Slak’ leren omgaan met stilte, hiervan kunnen genieten zelfs!” (Ruth van ‘t Wout, leerkracht basisonderwijs)

“Ik gebruik graag het verhaal van Vlinder en Slak. Hoe voel je je, als een vlinder of als een slak? Kinderen staan dan stil bij hoe ze zich voelen, en ‘Slakkie’ helpt hen tot rust te komen als ze zich een drukke vlinder voelen. Ze leren even tot zichzelf te komen en te luisteren naar hun lichaam.” (Martine Dirkse, leerkracht basisonderwijs)

Gastenboek

  • 19-04-2015 - Ik heb de producten nog niet eens met eigen ogen...  lees meer
  • 27-11-2014 - Wow! Wat een mooi boek hebben jullie gemaakt! Ik kan...  lees meer
  • 08-10-2014 - Hallo,
    Dank je wel voor de lieve service... Ik heb jullie...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2018 De Open Plek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel