Actie: Als je het boek al hebt!

Hartenpakket (zonder boek)

Vorige Artikel 5 van 46 Volgende
€ 61,95 € 54,95 (inclusief 6% BTW)
Aantal

Het Hartenpakket zonder het prentenboek, voor diegenen die het boek al hebben ; ) en meer willen ervaren en ontdekken. 

Ontdek je Hartenkracht! 

Uniek ervaarpakket voor ouders en kinderen vanaf 6 jaar, waarmee kinderen hun eigen `Lieve Woorden Doosje` ontdekken in hun hart en hartelijke vaardigheden ontwikkelen voor de rest van hun leven. Met mindulness-oefeningen, verbeeldingskracht, bewegingsoefeningen, een CD met o.a. het luisterverhaal, een hartelijke opvoedgids voor ouders, een schattenzakje en nog veel meer... Ga je mee op ontdekkingsreis?

Het Hartenpakket: voor zelfvertrouwen, rust en verbinding.

Met het Hartenpakket ontdekken kinderen de kracht van hun hart spelenderwijs, door een unieke combinatie van mindfulness, hartelijke communicatie, verbeeldingskracht en hartenkrachtoefeningen. Het is geschikt voor alle kinderen vanaf 6 jaar en hun ouders of verzorgers.

Het Hartenpakket bestaat uit: 

 • ‘De Wegwijzers’: hartelijke opvoedgids boordenvol informatie over mindfulness, hartenkracht en hartelijke opvoeding. 24 pagina`s A4 (staat niet op deze foto!). Met unieke, door de maakster zelf ontwikkelde mindfulnessmethode SLAK.
 • 12 grote Vaardigheidskaarten: ontdek de kracht van je hart en ontwikkel hartelijke vaardigheden voor de rest van je leven
 • 12 grote Bewegingskaarten: ontspannen, zelfvertrouwen, dagelijks te gebruiken
 • Doe- en LuisterCD: met luisterverhaal 't Lieve Woorden Doosje' en zeven ontspannings- en visualisatie-oefeningen, dagelijks te gebruiken
 • Houten Lieve Woorden Doosje: om de lieve woorden en herinneringen te bewaren
 • Schattenzakje gevuld met steentjes, veertjes, belletje en glitters om zintuigen te prikkelen EN mee op avontuur te gaan
 • Hartenolie: massage-olie om de voetjes te masseren, voor verbinding en plezier tussen ouder en kind of kinderen onderling! Speciaal en met de hand samengesteld door Elke Wong Lun Hin van Yluma.
 • Sprankelende uitknipkaart, met o.a. muis, Tom en Jasja uit het prentenboek
 • Duurzame, stevige bewaardoos

 

Doen, leren en inspireren in een: een pakket waarmee kinderen spelenderwijs hun hartenkracht ontdekken.  Voor ouders is het pakket een sprankelende bron van informatie over hoe je je (klein)kinderen kunt opvoeden vanuit je hart: niet alleen leren en lezen, maar ook doen! Zodat je direct resultaat ziet. Ouders en begeleiders krijgen informatie, achtergrond over de gebruikte methode en veel hartelijke tips om te leven vanuit verbinding, veerkracht en plezier. 

Heerlijk om thuis samen met je (klein)kind te doen, voor urenlang plezier met materialen die je steeds weer opnieuw kunt gebruiken. Op dit pakket raak je nooit uitgekeken!

Doelstelling:

kinderen (vanaf 5/6 jaar tot ongeveer 11 jaar) ontdekken spelenderwijs hun eigen ‘Lieve Woorden Doosje’ en daarmee de kracht van hun hart. Ze ontwikkelen vaardigheden waar ze de rest van hun leven veel aan hebben, zoals:

 • hartelijke aandacht voor jezelf en de ander
 • positieve kijk op jezelf
 • je eigen gevoelens kennen en accepteren
 • waarderend en oprecht zijn 
 • grenzen voelen en aangeven
 • de wijsheid van je hart volgen
 • doen wat nodig is
 • je talenten vieren

 

De methodiek maakt gebruik van hartcoherentie, mindfulness, beweging (kinderyoga), verbeeldingskracht en hartelijke communicatie.

 

Unieke methodiek

Speciaal aan de methode is de combinatie van werkvormen en het speelse gebruik van zelfontwikkelde, krachtige metaforen: het Lieve Woorden Doosje en SLAK.  Daardoor ontdekken kinderen spelenderwijs vaardigheden als mindful te zijn en vanuit hun hart leven.  Zo leert SLAK kinderen om aandacht te trainen (mindfulness). ‘SLAK’ helpt kinderen veilig, rustig en stil te zijn in hun eigen huisje (hun lijf!).  Het Lieve Woorden Doosje herinnert kinderen aan de wijsheid, liefde en warmte van hun hart.

Hoe werk je met het Hartenpakket?

Werken met het Hartenpakket is heel eenvoudig.  

1. Je leest eerst de Wegwijzers OF `gaat direct aan de slag als je dat graag wilt met Vaardigheidskaart 1

2. Doe Vaardigheidskaart 1 t/m 12.Op elke kaart staat precies wat je moet doen en wat je nodig hebt. Er staat ook op wanneer je het prentenboek, de CD en de Bewegingskaarten gebruikt.  Je kunt de vaardigheidskaarten doen wanneer je zin hebt of ze later nog eens doen als een situatie daarom vraagt.

3. De bewegingskaarten en de CD kun je ook dagelijks gebruiken, als steuntje om ontspannen, helder en fit te zijn.

4. Het schattenzakje gebruik je wanneer jullie daar zin in hebben, als je op avontuur gaat of je zomaar wilt verwonderen met (bijna) al je zintuigen

5. De hartenolie is er om elkaars voetjes te masseren, of rug of buik. Creeer een blije, ontspannen sfeer met deze bijzondere olie. 

Een bijzonder verhaal...: Het Hartenpakket is gebaseerd op een ervaring van de schrijfster Wendy Traa in haar Jenaplanklas. "We zaten in de kring toen een jongen van zes begon te huilen, vlak voordat de bel ging. Hij dacht dat hij geen vriendjes had. Ik zocht naar woorden om hem te troosten. De stilte werd al gauw opgevuld door de kinderen om hem heen. Ze zeiden lieve woorden, zoals: "maar jij bent toch mijn vriend?" en: "wij spelen toch altijd samen?!". Maar de woorden gingen langs hem heen, zo verdrietig was hij. Ik weet nog hoe gefrustreerd ik me daarover voelde. En in die frustratie, wist ik opeens wat ik moest vragen. Ik zei: "Kon je die lieve woorden maar bewaren he?". HIj keek me verdrietig EN verwachtingsvol aan. In een opwelling zei ik: "bewaar ze maar in het doosje in je hart". Hij legde zijn hand op zijn hart en zuchtte. Hij ontspande, en de hele klas ontspande. Ik wist dat dit een verhaal was wat ik het liefst van alle verhalen wilde vertellen... dat er een doosje is in je hart, en dat je je nooit alleen hoeft te voelen."

 

Het Hartenpakket voor Thuis is ook te bestellen in losse onderdelen! Leuk om zo voor het hele pakket te sparen of door meerdere mensen cadeau te geven. 

Gastenboek

 • 19-04-2015 - Ik heb de producten nog niet eens met eigen ogen...  lees meer
 • 27-11-2014 - Wow! Wat een mooi boek hebben jullie gemaakt! Ik kan...  lees meer
 • 08-10-2014 - Hallo,
  Dank je wel voor de lieve service... Ik heb jullie...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2018 De Open Plek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel