Valentijnsactie

Feestje: Hartenpakket compleet!

Vorige Artikel 4 van 46 Volgende
€ 79,00 € 74,00 (inclusief 6% BTW)
Aantal

-onze bestseller onder therapeuten, yoga-docenten en kindercoaches, bewuste  ouders en leerkrachten-

Voor zelfvertrouwen, rust en verbinding 

Het Hartenpakket voor ouders/begeleiders, therapeuten en kinderen vanaf 5 jaar, is een unieke, lichaamsgerichte en creatieve manier om te werken aan zelfvertrouwen, ontspanning en mentale weerbaarheid en veerkracht.

Spelender- en stapsgewijs ontdekken kinderen hun eigen `Lieve Woorden Doosje`  in hun hart en ontwikkelen hartelijke vaardigheden  voor de rest van hun leven. 

Een pakket dat via spel, verhaal, activiteiten en oefeningen kinderen in contact brengt met de vriendelijke, accepterende kracht van het hart.  Een pakket om compassie met jezelf en de ander te ontdekken en te trainen en kinderen in 'hartenkracht' brengt: vol zelfvertrouwen, plezier en verbonden met zichzelf en hun omgeving. 

Werken met het Hartenpakket is heel eenvoudig:

Je start met het verhaal (prentenboek/LuisterCD) en doet daarna stap voor stap de 12 vaardigheidskaarten, die je elke keer een stukje meer hartenkracht geven. 

Op de kaarten staat precies wanneer je de CD, bewegingskaarten, schattenzakje, doosje en olie nodig hebt. De Hartelijke OpgroeiGids geeft je bovendien stapsgewijze informatie, achtergronden en tips om met dit pakket te werken en kinderen te stimuleren hartelijk op te groeien!

Met: verhaalkracht, mindulness- en heartfulness-oefeningen, kinderyoga, visualisatie, gesprek- en doe-activiteiten. 

Het Hartenpakket bestaat uit: 

 • Prentenboek `Het Lieve Woorden Doosje`: waarin Tom en Jasja iets ontdekken dat elk kind zou moeten weten: dat er een doosje is in je hart... een doosje voor fijne dingen, mooie herinneringen en lieve woorden. Geheel  herziene, nieuwe uitgave met 4x zoveel prenten en in linnen band.
 • ‘De Wegwijzers’: hartelijke opgroeigids boordenvol informatie over mindfulness, hartenkracht en hartelijke opvoeding. 24 pagina`s A4 (staat niet op deze foto!). Met unieke, door de maakster zelf ontwikkelde mindfulnessmethode SLAK.
 • 12 grote Vaardigheidskaarten: ontdek de kracht van je hart en ontwikkel hartelijke vaardigheden voor de rest van je leven
 • 12 grote Bewegingskaarten: ontspannen, zelfvertrouwen, dagelijks te gebruiken
 • Doe- en LuisterCD: met luisterverhaal en 7 oefeningen, dagelijks te gebruiken
 • Houten Lieve Woorden Doosje: om de lieve woorden en herinneringen te bewaren
 • Schattenzakje gevuld met steentjes, veertjes, belletje en glitters om zintuigen te prikkelen EN mee op avontuur te gaan
 • Flesje natuurzuivere massageolie, vanuit kennis en gevoel samengesteld door Elke Wong Lun Hing van Yluma. Een heerlijke olie om voetjes te masseren voor het slapen gaan, of op rug of hartsgebied te masseren bij spanning of verdriet. 
 • Sprankelende uitknipkaart, met o.a. muis, Tom en Jasja uit het prentenboek
 • 'Geef de lieve woorden door' grote ansichtkaart om lieve woorden door te kunnen geven
 • Duurzame, stevige bewaardoos

Achtergrond

Doelgroep: kinderen (vanaf 5/6 jaar tot ongeveer 11 jaar). Met name kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken op het gebied van zelfvertrouwen, zelfregulering en zelfwaardering hebben veel profijt van de methodiek.

Doelstelling: kinderen ontdekken hun hartenkracht en ontwikkelen vaardigheden waar ze de rest van hun leven veel aan hebben, zoals:

 • hartelijke aandacht voor jezelf en de ander: compassie
 • positieve kijk op jezelf
 • je eigen gevoelens kennen en accepteren
 • waarderend en oprecht zijn 
 • grenzen voelen en aangeven
 • de wijsheid van je hart volgen
 • doen wat nodig is
 • je talenten vieren

Methodiek:

Het Hartenpakket maakt gebruik van verhalen, hartcoherentie, mindfulness, beweging (kinderyoga), verbeeldingskracht en hartelijke communicatie

De combinatie van deze werkvormen en het speelse gebruik van zelfontwikkelde, krachtige metaforen zoals het Lieve Woorden Doosje en SLAK maken dit pakket uniek in zijn soort.  Daardoor ontdekken kinderen spelenderwijs vaardigheden als mindful te zijn en vanuit hun hart leven.  Zo leert SLAK kinderen om aandacht te trainen (mindfulness). ‘SLAK’ helpt kinderen veilig, rustig en stil te zijn in hun eigen huisje (hun lijf!).  Het Lieve Woorden Doosje herinnert kinderen aan de wijsheid, liefde en warmte van hun hart.

Hoe werk je met het Hartenpakket?

Thuis: na het 'feest van het uitpakken' van het pakket, kun je of je eigen neus (hart) achterna en doen waar je zin in hebt, of je volgt de methodiek. DAt gaat als volgt: je leest als begeleider de Wegwijzers en start dan met de activiteiten zoals beschreven op de Vaardigheidskaarten. Daarbij gebruik je de bewegingskaarten, CD en het schattenzakje. Dit staat aangegeven bij de activiteiten. Tip: de bewegingskaarten en CD kun je elke dag gebruiken om energie op te doen of juist om lekker te kunnen ontspannen en slapen. Meer tips nodig? Mail dan met de maker van het pakket: wendy@deopenplek.nl 

Coaching/Therapie: als coach of therapeut weet je al veel over wat een kind nodig heeft om weer goed in zijn vel te komen. Het Hartenpakket is voor jou een 'schatkist' aan verhalen en manieren om kinderen in hartenkracht te brengen. Je bepaalt zelf wat je gebruikt, op het moment of juist als therapievorm: een plan waarbij de verschillende vaardigheden aan bod komen en er verdieping van de activiteiten is. Zo kun je het 'Lieve Woorden Doosje' van het kind altijd terug laten komen en ook de ouders/begeleiders erbij betrekken. Meer tips nodig? Mail dan met de maker van het pakket: wendy@deopenplek.nl 

School: leerkrachten die graag thematisch werken, zijn erg enthousiast over het Hartenpakket. Met het pakket kun je op een integratieve manier werken aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen in de klas, maar ook aan de dynamiek in de klas. Het is origineel, verhalend en combineert verschillende werkvormen die hun werking al hebben bewezen (zoals mindfulness, hartcoherentie en yoga). Praktisch gezien volg je gewoon de methodiek van het pakket: dus van Vaardigheidskaart 1 tot Vaardigheidskaart 12. Het bewegen kun je elke dag laten terugkomen, omdat het zo'n belangrijke voorwaarde is om goed te kunnen leren. Meer tips nodig? Mail dan met de maker van het pakket: wendy@deopenplek.nl 

 

Ervaringen met Het Hartenpakket:

“Wat ziet het Hartenpakket er prachtig verzorgd en compleet uit....een feest voor de zintuigen! Een aanrader voor iedereen die met kinderen werkt van hart-tot-hart!” (Simone de Groot, eigenaar Arterre Holistische Kinderyoga Opleiding

“Vanochtend even goed gaan zitten voor het lieve woorden pakket. Het bekijken en uitproberen raakte mij enorm!! Het ontroerde mij om te zien met hoeveel warmte en liefde alles in elkaar zit. Wat je schrijft over het loslaten van je eigen kinderen herken ik ontzettend! Ik kan niet wachten om hiermee aan de slag te gaan , eerst met mijn eigen kinderen en later in mijn praktijk en op school. Dat wilde ik even met je delen. Een heerlijke ochtend gehad voor de haard, dank zij jou prachtige lievewoordendoosje pakket! Dank je wel!” (Ellen, leerkracht, kindertherapeute)

“Ik zou zeker andere therapeuten aanraden om het Hartenpakket aan te schaffen. Het is een goede aanvulling op bestaand materiaal, vooral omdat het lichaams- en ervaringsgericht is. Veel materiaal/spellen zijn gericht op het cognitieve en dit op het voelen en ervaren. Een mooie aanvulling, want iedereen heeft een geest, ziel en lichaam! Uit het Hartenpakket gebruik ik eigenlijk alles. Ik gebruik het materiaal op het moment dat ik denk dat het boek of een opdracht passend en helpend is voor het kind. " (Maggy Boender, speltherapeut)

“Het verhaal en het hele Hartenpakket brachten een positieve wending in de groep. De kinderen gingen respectvoller met elkaar om. Alsof ze opeens zagen dat iedereen bijzonder is.” (Leerkracht groep 6)

Scheiding, emotie en gevoel

“In mijn praktijk had ik een meisje  van zes wiens ouders gescheiden waren. Ze zag haar vader niet meer, daardoor sliep ze slecht en was ze heel verdrietig. Ik heb haar het verhaal van ‘t  Lieve Woorden Doosje’ voorgelezen. Ze vond het een mooi verhaal. Ze reageerde meteen met: ‘Ik heb ook zo’n hartje…’ Toen maakte ze een tekening van een hart met daarin water, de zon, bloemen, de kerstboom en sneeuw. Om het hart tekende ze een doos en dat ze het inpakte. Ze kon haar moeder goed vertellen wat we hadden gedaan en zei toen: ‘Thuis ga ik jou vragen of je ook zo’n hartje hebt’. (M. van Zon, kindertherapeute)

“Ik heb het pakket gegeven aan een goede vriend die in scheiding ligt. Het pakket is ontzettend waardevol voor hem en zijn kinderen, omdat hij hiermee iets tastbaars heeft om met zijn kinderen in verbinding te blijven en vooral: om hen te laten weten dat hij zielsveel van ze houdt. Want de lieve woorden gaan natuurlijk elke keer mee in de doosjes!” (Rabea, eigenaresse IQ Balance)

Dood en Rouw

“Het Lieve Woorden Doosje kwam op een perfect tijdstip. Mijn zoon Jeroen is net vijf geworden zijn Opa (mijn vader) is een paar dagen voor zijn verjaardag overleden. Mijn vader was al een lange tijd ziek. Alles werd open besproken, waardoor het uiteindelijk voor iedereen makkelijker werd het een plekje te kunnen geven. Maar Jeroen en ik hebben het een heel bijzonder plekje gegeven. En in ons hart zit dit prachtige doosje, overvol met lieve woordjes voor Opa en ook  voor onszelf. ‘En ik krijg ze ook nog terug van Opa!’, zei Jeroen blij.” (Anke, leerkracht en moeder)

 

Hoe het Hartenpakket ontstond...:  het bijzondere verhaal van een bevlogen leerkracht

Het Hartenpakket is gebaseerd op een ervaring van de schrijfster Wendy Traa in haar Jenaplanklas. "We zaten in de kring toen een jongen van zes begon te huilen, vlak voordat de bel ging. Hij dacht dat hij geen vriendjes had. Ik zocht naar woorden om hem te troosten. De stilte werd al gauw opgevuld door de kinderen om hem heen. Ze zeiden lieve woorden, zoals: "maar jij bent toch mijn vriend?" en: "wij spelen toch altijd samen?!". Maar de woorden gingen langs hem heen, zo verdrietig was hij. Ik weet nog hoe gefrustreerd ik me daarover voelde. En in die frustratie, wist ik opeens wat ik moest vragen. Ik zei: "Kon je die lieve woorden maar bewaren he?". HIj keek me verdrietig EN verwachtingsvol aan. In een opwelling zei ik: "bewaar ze maar in het doosje in je hart". Hij legde zijn hand op zijn hart en zuchtte. Hij ontspande, en de hele klas ontspande. Ik wist dat dit een verhaal was wat ik het liefst van alle verhalen wilde vertellen... dat er een doosje is in je hart, en dat je je nooit alleen hoeft te voelen."

Het verhaal werd een prentenboek en het prentenboek kreeg zoveel positieve reacties, dat er wel een vervolg moest komen. 'Sinds mijn 22e volg ik bewustzijns- en meditatietrainingen. Ook verdiepte ik me in pedagogiek en psychologie. Alles wat ik zelf heb geleerd, kon ik integreren met het Hartenpakket. Het is daarom praktisch en tegelijkertijd inspirerend geworden: want alleen door te ervaren en te voelen kun je echt dingen veranderen bij kinderen!", aldus de maakster van het pakket, Wendy Traa

 

 

Gastenboek

 • 19-04-2015 - Ik heb de producten nog niet eens met eigen ogen...  lees meer
 • 27-11-2014 - Wow! Wat een mooi boek hebben jullie gemaakt! Ik kan...  lees meer
 • 08-10-2014 - Hallo,
  Dank je wel voor de lieve service... Ik heb jullie...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2018 De Open Plek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel