werkplaats

Brandblussers-werkplaats. Brandblussers in werkplaatsen zijn een hele belangrijke schakel in de algehele brandveiligheid in werkplaatsen. Ongeveer 85% van alle branden in gebouwen en kleine werkplaatsen in het bijzonder worden met kleine brandblussers geblust. Daarom worden er vanuit de overheid richtlijnen voorgeschreven en ontwerpcriteria aan brandblussers gesteld. Hierbij wordt er veel aandacht geschonken aan betrouwbaarheid, bedieningsgemak en de inhoud van blusapparaten.

In een particuliere werkplaats bent u niet verplicht om brandblussers jaarlijks te laten keuren maar dient u vanuit overheidswege brandblussers slechts eenmaal per twee jaar laten onderhouden en keuren. Dit staat voorgeschreven in de NEN2559. Brandslanghaspels moeten wel jaarlijks conform NEN-EN671-3 onderhouden worden enkel heeft u als particulier meestal geen brandslanghaspel in de werkplaats. In VvE woonflats, VvE gebouwen en studentenhuizen zijn incidenteel wel een of meerdere brandslanghaspels in trappenhuizen, garage verdieping of opslagruimten aanwezig. 

 

brandblusser-garage

 

Niet iedere blusstof is voor alle werkplaats branden geschikt. Om tot de juiste keuze van brandblussers te komen worden de aanwezige risico’s op brand als uitgangspunt genomen. Iedere werkplaats is anders, heeft een andere indeling en voor iedere omgeving zijn er prima brandblussers in diverse brandklassen te koop. Een handige lichtgewicht en compacte brandblusser voor werkplaats is de spray brandblusser welke eenzelfde spuitduur heeft als een 6 kilo poederblusser voor bedrijven. De beste brandblusser voor particulier werkplaats is de spray schuimblusser. De sprayblusser heeft geen jaarlijks onderhoud nodig. U bespaart bij aankoop van sprayblussers onderhoudkosten. 

 

BRANDBLUSSER WERKPLAATSEN: brandblusser-bedrijven

  • goedkoop in aanschaf en onderhoud
  • geen onverwachte kosten voor onderhoud
  • brandklassen: hout, papier, textiel, elektra, enz
  • geen externe blustraining meer nodig ( kan wel )
  • geen hervulling, geen onderdelen vervangen, enz
  • dus geen kosten voor brandblusser onderhoud meer !!!

 

Brandblusser-werkplaats-kopen? neem gerust contact op.

 

brandblusapparaat-garage

 

 

Ook een eigen gratis shop?