onderhoudsvrije blussers

Onderhoudsvrije-blussersSchuimblussers zijn in gebouwen de meest gebruikte brandblussers. Onderhoudsvrije blussers zijn zeer robuuste brandblussers. Het materiaal waarvan de brandblusser cilinder is gemaakt bestaat gedeeltelijk uit kevlar. 85% van alle beginbranden wordt met een schuim brandblusser geblust. Er worden dan ook in de ontwerpnorm EN3 diverse eisen gesteld aan het ontwerp, betrouwbaarheid, het bedieningsgemak en de bluscapaciteit van brandblussers. Welk type schuimblusser en hoeveel schuimblussers u nodig heeft is afhankelijk van de oppervlakte verdeling en brandrisico’s binnen uw onderneming. Onderhoudsvrije-sprayblussers zijn wel de meest recente ontwikkeling en ook de onderhoudsarme composiet-brandblussers met poeder en schuim inhoud.


onderhoudvrije-blussers


In 2006 is er een uniforme Europese richtlijn voor de projectering van draagbare brandblussers tot stand gekomen. Deze projecteringsnorm is officieel verschenen onder de naam NEN 4001:2006. Hierin is opgenomen welke brandblussers zijn toegelaten voor de vereiste basis brandbeveiliging in gebouwen. Dit zijn schuimblussers met een minimale inhoud van 6 liter of poederblussers met een minimale inhoud van 6 kg. In gebouwen adviseren wij schuimblussers omdat poederblussers zeer veel nevenschade veroorzaken aan elektrische apparatuur en elektrische installaties.


Onderhoudsvrije-blussers zijn ontworpen voor het blussen op diverse vaste stoffen (brandklasse A) en voor vloeistofbranden (brandklasse B). Bij brandbare vloeistoffen zoals benzine, olie, vetten en ook smeermiddelen blussen schuimblussers zeer effectief doordat het blusschuim een afsluitende filmlaag over de brand vormt en zo de vlammen dooft. Indringing, afdekking en schuimvorming zorgen ervoor dat herontbranding van brandbare gassen en dampen direct wordt tegengegaan. 

Tip: onderhoudsvrije-brandblussers, goedkope-brandblusserspray voor iedereen..!

 

Onderhoudsvrije-brandblusser-kopen? Neem gerust contact op.

 

onderhoudsvrije-blusapparaten

 

Ook een eigen gratis shop?