Blussystemen

Blussysteem-computerruimte. Verkrijgbaar met verschillende blusgassen en blusmiddelen. Voor het bepalen van de voor uw computerruimte of datacenter meest geschikte blussysteem vindt er een ICT scan plaats. In de ICT scan worden globaal alle in een computerruimte aanwezig zijnde installaties benoemd. In de ICT scan wordt de conditie van de computerruimte benoemd met de focus op de brandveiligheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid op de toekomst.

Voor het installeren van een computerruimte blusinstallatie is het van groot belang om de huidige bouwkundige staat van de computerruimte te definiëren. Of er bijvoorbeeld een systeemplafond en verhoogde computervloer aanwezig zijn, wat de samenstelling van wanden en ramen is. Op de subpagina's informatie over automatische brandblusinstallaties voor computerruimten.

Geen zin in dure bouwkundige aanpassingen aan computerruimte? Ons server kastblussysteem is dan de oplossing. Onderhoudsvrij blussysteem op basis van sprinklerwerking dat automatisch zonder stroomvoorziening functioneert. Wordt er een hogere dan toegestane temperatuur gedetecteert dan gaat de blusser voor serverkasten, die met diverse inhoud volumes te koop is, automatisch blussen.

blussysteem-computerruimte

Computerruimten zijn veelal voorzien van optische punt rookmelders. Het nadeel daarvan is dat deze moeilijk of niet in alarm komen vanwege hoge luchtsnelheden in computerruimten. In deze situaties wordt er een early warning aspiratie rookdetectie aan het brandmeldsysteem toegevoegd. Een aspiratie rookdetectie systeem maakt het mogelijk om bij detectie van rookontwikkeling om de computerruimte airco tijdelijk af te schakelen zodat de rookontwikkeling bij de optische rookmelders aan het plafond kan komen. Met deze snelle manier van computerruimte rookdetectie zal er geen onterechte activatie van de blusinstallatie plaatsvinden waarmee u onverwachte kosten uitspaart.

 

Advies-blussysteem-computerruimte? Neem gerust contact op.

 

 

brandblusser-computerruimte

Ook een eigen gratis shop?