trappenhuis

Brandblusser-trappenhuis. Om te bepalen welke trappenhuis brandblusser het beste is wordt de lucht snelheid en routering van luchtstroming door het trappenhuis ingeschat. Vindt er aanzienlijk veel luchtverplaatsing in het trappenhuis plaats dan is het goed om brandblussers met iets meer inhoud in het trappenhuis op te hangen. Welke brandblusser blusstof is voor in een trappenhuis geschikt? We onderscheiden soorten brandblussers voor trappenhuizen in woningen en bedrijven.

 

ONDERHOUDSARME SCHUIMBLUSSERS:schuimblusers-kopen

  • relatief zware brandblusser
  • totaalgewicht bijna 10 kilogram
  • training in het gebruik is aan te bevelen
  • controle door medewerker onderhoudsbedrijf
  • kosten keuring, hervulling, onderdelen vervangen, enz

 

Trappenhuizen zijn in bijna ieder gebouw aanwezig. In een trappenhuis ( boven en beneden ) is een schuim brandblusser de beste brandblusser. Brandbeveiliging in gebouwen en trappenhuizen omvat vele maatregelen die in samenhang moeten worden beschouwd. Het projecteren van brandblussers in trappenhuizen vormt een belangrijk onderdeel. Brandblussers in trappenhuizen zijn vanwege de snelle verplaatsbaarheid en directe beschikbaarheid van onschatbare waarde. Het ophangen van brandblussers in een trappenhuis dient zo te gebeuren dat personen welke van het trappenhuis gebruik maken de brandblussers direct kunnen zien hangen. Ook de locatie van brandblussers in een trappenhuis moet met het vierkante blusser pictogram te worden gemarkeerd. Brandblussers dienen te worden opgehangen zodat het bereiken niet verhinderd wordt door het te verwachten brandrisico.

 

brandblusapparaten-trappenhuis

 

De effectiviteit van de inzet van een brandblusser in een trappenhuis wordt niet alleen door blusstof bepaald maar ook door reactiesnelheid, loopafstand, geoefendheid van de gebruiker, de worphoogte worplengte en spuitduur. Brandblussers die in een trappenhuis worden ingezet moeten voldoen aan de aan de basis brandbeveiliging in gebouwen. Dit zijn brandblussers met een minimum inhoud van 6 liter schuim of 6 kg poeder. Aanvullende brandblussers als Co2 brandblussers en brandblussers met minder inhoud dan 6 kg poeder of 6 liter schuim dienen zich binnen 5 meter van het elektrische brandrisico te bevinden. Bijvoorbeeld een 5 kilogram Co2 brandblusser in een computerruimte, nabij een schakelkast, in transformatorhuis, nabij productiemachine, in een werkplaats, enz. 

 

Brandblussers-trappenhuizen-kopen? neem gerust contact op.

 

brandblusapparaat-trappenhuis

Ook een eigen gratis shop?