brandpreventie seniorenwoning

Brandpreventie voor seniorenwoningen verdient prioriteit. Het optimaliseren van brandpreventie in seniorenwoningen is noodzaak. In het eerste kwartaal van 2014 zijn twintig personen door brand om het leven gekomen (het eerste kwartaal 2013 negen). Van de twintig slachtoffers in 2014 waren acht personen ouder dan 65 jaar (het eerste kwartaal 2013 twee ouderen).

 

brandpreventie-senioren

 

Hieruit blijkt dat het verbeteren van de brandveiligheid in seniorenwoningen een actueel onderwerp is en blijft. Het is nauwelijks voor te stellen dat er in veel seniorenwoningen nog steeds geen rook melders, brandblusser en blusdeken aanwezig is. Voor iedereen geldt dat hij of zij rekening moet houden met de gevaren van brand maar uit onderzoek is gebleken dat ouderen vaker te maken krijgen met brand en daarbij een groter risico lopen. Er is berekend dat in 2030 bijna 50% van alle doden door woningbrand 65 jaar of ouder zijn. Daarom is het van belang dat deze groep extra aandacht krijgt om het risico op brand in ouderenflats en seniorenwoningen laag te houden.

 

BRANDPREVENTIE PER VERDIEPING:

Beste brandpreventie seniorenwoning advies is om per verdieping een spraybrandblusser ( microfog verneveling ) op een strategische plaats te hangen. De sprayblusser is een lichtgewicht, handzame en eenvoudig in gebruik zijnde brandblusser. 

 

LICHTGEWICHT BRANDBLUSSER SENIOREN:brandblusser-voor-in-huis

 • met slechts èèn hand te bedienen
 • erkende brandblusser in schuim spray
 • geen kosten voor jaarlijkse brandblusser controle
 • dus nooit meer onverwachte hogere kosten na onderhoud
 • geen externe blustraining meer nodig ( is wel mogelijk)
 • in de brandblusserwebshop ook voor auto, enz ... !!!

 

BRANDPREVENTIE KEUKEN:

Brand in een seniorenwoning ontstaat meestal in de keuken. Dezelfde sprayblusser die we per verdieping adviseren is ook geschikt voor het blussen van een vlam in de pan. Wij adviseren u om de sprayblusser in de keuken in de directe nabijheid van de keuken op te hangen. Behalve een sprayblusser in de keuken is een blusdeken nabij het fornuis geen overbodige luxe.

 

BLUSDEKEN KEUKEN OUDEREN:blusdekens-studentenhuizen

 • veilige blusdeken voor in de keuken
 • voldoet aan de strenge Europese Norm 1869:1997
 • ergonomische blusdeken in een moderne wandhouder
 • snel inzetbaar voor het veilig doven van een keukenbrand
 • geschikt voor blussen van vet-, olie- en frituurbrand ( brandklasse F )

 

ADVIES BRANDPREVENTIE PRIVE OMGEVING:

 

VOORDELEN SPRAYBLUSSER

Sprayblussers voor thuis zijn geschikt voor het blussen van branden in de brandklasse A (=vaste stoffen), B (=vloeibare stoffen), F (=vet en olie) en op elektra tot zelfs 1000 volt. Groot bijkomend voordeel is dat de sprayblusser geen jaarlijks onderhoud behoeft.

 

Brandblusser sebiorenwoning kopen? neem voor blusmiddelen advies gerust contact op.

 

blusmiddelen-advies

Ook een eigen gratis shop?