Brandpreventie in huis

Een goede brandpreventie-in-huis is zeer belangrijk. Voor het verbeteren van de brandpreventie in huis zijn redelijk eenvoudige maatregelen te nemen. Zo verbetert u snel de brandpreventie in huis en verkleint u ieder risico op een woningbrand. Brand en daarmee snelle rookontwikkeling, hitte en verwoesting ontstaan vaak zonder dat de bewoners het in de gaten hebben.

brandpreventie-in-huis

De meeste slachtoffers door brand vallen 's nachts. Bijvoorbeeld door het roken van een sigaret in bed, brand door kortsluiting, brand door een vonk uit de nog smeulende openhaard, brand door een nog brandende kaars, enz. Wanneer u slaapt en er breekt brand uit is het gevaar op letsel groot. Want wie slaapt ruikt niets en wordt door de giftige verbranding gassen verder in slaap gebracht. 

In de praktijk kost het wakker maken van gezinsleden teveel tijd terwijl een brand in uw huis zich binnen 2 tot 3 minuten door het gehele huis kan verspreiden. Het is van groot belang om de brandpreventie in huis goed voor elkaar te hebben. Mocht er ondanks alle genomen brandpreventie maatregelen toch brand in huis uitbreken zorg ervoor dat u de juiste brandblussers op strategische plaatsen voorhanden heeft. Bijv. de onderhoudsvrije sprayblusser op elke verdieping en in de keuken.

 

OORZAKEN WONINGBRAND:woning-blusapparaat

  • onverhoopt verkeerd menselijk handelen
  • keukenbrand ( vlam in de pan - frituurbrand )
  • slecht onderhouden elektrische apparatuur / installaties

 

Brandpreventie-thuis? neem gerust contact op.

 

brandblusser-voor-woning-kopen

Ook een eigen gratis shop?