brandklasse A

Brandklasse-A. Brandblussers in brandklasse-A dienen om brandende vaste stoffen van organische oorsprong te blussen. Hierbij kunt u denken aan hout, papier en textiel. Helaas is er in de markt geen brandblusmiddel te koop wat iedere soort brand kan blussen. Het is goed om eerst het risico op brand in te schatten om te bepalen welke brandblusser in welke brandklasse(n) u nodig heeft.


welke-brandklassen


Een brandklasse-A brand begint meestal klein en heeft enige tijd nodig om voldoende warmte te ontwikkelen voor het verdere verloop van de brand. De verbranding beperkt zich in het begin van een beginbrand alleen tot vlammen welke het oppervlak verhitten, dit wordt als het vlamstadium aangeduid. Na het vlamstadium dringen de vlammen door tot in de brandende stof waardoor er gloedverschijnselen zichtbaar worden, dit is het gloedstadium of kernbrand.


Behalve met een brandblusser kan een brandklasse-A brand in het vlammenstadium met een vaste brandslanghaspel bestreden worden. Met water kan zowel in het vlammenstadium als in het gloedstadium een klasse A brand worden gedoofd. Het gebruik van een Co2 brandblusser zal een brandklasse A brand in het vlammenstadium snel doven echter niet in het gloedstadium. De beste brandblussers voor het blussen van brandklasse A branden zijn in zowel het vlammenstadium als in het gloedstadium ABC poederblussers en AB schuimblussers. Met poederblussers en schuimblussers dient een vaste stof brand stootsgewijs geblust te worden. De blusser hoeft dus niet helemaal leeg gespoten te worden. Tip: sprayblussers zijn erkende onderhoudsvrije brandblussers. 


BRANDKLASSE A, B EN F | ERKENDE SCHUIM SPRAYBLUSSERbrandblusser-bedrijven

  • voordelig in aanschaf en onderhoud
  • visuele controle door uzelf of u medewerker
  • geen kosten voor onderhoud en te vervangen onderdelen
  • heeft nagenoeg dezelfde blustijd als een 6-liter-schuimblusser
  • geen externe blustraining meer nodig ( is wel mogelijk )
  • dus geen kosten meer voor jaarlijks onderhoud !!!

 

Brandklassen-brandblussers? neem gerust contact op.

 

webwinkel-brandblusers

Ook een eigen gratis shop?